«Tis The Season for Ants & Aphids».

11
«Tis The Season for Ants & Aphids».

Υπάρχουν εκατοντάδες ασθένειες και παράσιτα εκεί έξω, αλλά υπάρχουν μόνο μερικές που είναι κοινές στον κήπο όλων στα λιβάδια.

Μυρμήγκια
λόφος μυρμηγκιώνΤα μυρμήγκια περιέργως χαρακτηρίζονται ως η μεγαλύτερη μάστιγα για τους κηπουρούς, αλλά στην πραγματικότητα δεν προκαλούν τόση ζημιά. Τραυματίζουν τα φυτά μόνο όταν τρυπώνουν στο χώμα ή δημιουργούν τους πύργους τους σε σχήμα κώνου στη μέση του γκαζόν σας. Ασχολούνται και με τη δική τους γεωργία, καθώς εκτρέφουν κοπάδια αφίδων. Προστατεύουν τις αφίδες, τους αλευρωτούς και τα λέπια ώστε να μπορούν να συλλέγουν τα περιττώματά τους που ονομάζονται μελιτώματα. Αυτό το μελίτωμα το φέρνουν πίσω στις φωλιές για να ταΐσουν τα μικρά τους. Δεν είναι απλώς πολύτιμο. Επίσης, θα σας δαγκώσουν πολύ δυνατά και θα σας φρικάρουν αμέσως όταν σμήνουν το πόδι σας.
Υπάρχουν όλα τα είδη θεραπειών – από το βραστό νερό μέχρι το απόλυτο χειρότερο, χρησιμοποιώντας βόρακα και ζάχαρη άχνη. Θα συνιστούσα να χρησιμοποιείτε παγίδες μυρμηγκιών ή σκόνη μυρμηγκιών και απλώς ενθαρρύνω τα μυρμήγκια να μετακινηθούν στην αυλή του γείτονα παρενοχλώντας συνεχώς την αποικία.

Αφίδες

Οι αφίδες επηρεάζουν ένα ολόκληρο πλήθος φυτικών υλικών αλλά κυρίως στα τριαντάφυλλα, τα λούπινα και το Ninebark.

προσβολή αφίδωνΜπορούν να είναι διάφορα χρώματα, αλλά συνήθως κίτρινο, πράσινο ή μπλε μαύρο. Αναγνωρίζονται κυρίως έχοντας δύο κορνίκια ή κέρατα στα πίσω άκρα τους. Ρουφούν το χυμό από τα φύλλα και τους μίσχους και πολλαπλασιάζονται με απίστευτο ρυθμό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι όλες γυναίκες και στον κόσμο του κήπου όλοι θα σας πουν ότι γεννιούνται έγκυες. Διαχειμάζουν ως αυγά στο φλοιό των δέντρων ή στο έδαφος κοντά σε πολυετή φυτά.

Για τα πολυετή φυτά, έχω παρατηρήσει ότι είναι χειρότερα αν ταΐζετε υπερβολικά και κάνετε τα φυτά πολύ ζουμερά και αδύναμα. Η καλύτερη λύση είναι να περνάτε τα δάχτυλά σας κατά μήκος των μίσχων και να τα σφίγγετε. Πλένετε τα στελέχη κάθε δύο ή τρεις μέρες με νερό ή ψεκάζετε με εντομοκτόνο σαπούνι ή σπρέι σκόρδου.

Για τους θάμνους, χρησιμοποιήστε το ίδιο φάρμακο όπως παραπάνω, αλλά στα τέλη Απριλίου ψεκάστε τους μίσχους με αδρανές λάδι προτού φύγουν οι θάμνοι. Το αδρανές λάδι πνίγει τα αυγά και εμποδίζει την εκκόλαψη τους.

Τον Αύγουστο, οι αφίδες αλλάζουν και γίνονται είτε φτερωτά αρσενικά είτε θηλυκά και πετούν μαζί για να δημιουργήσουν νέες αποικίες.

Kevin Napora Salisbury Landcaping Edmonton-Κέβιν Νάπορα

Το βιβλίο του Τζεφ ΓκίλμανΑν έχετε ποτέ χρόνο μέσα στη χρονιά να διαβάσετε Η αλήθεια για τα Garden Remedies από τον Jeff Gillman, είναι απαραίτητο. Ο συγγραφέας είναι καθηγητής και είχε ως αποστολή του να δοκιμάσει επιστημονικά τις σπιτικές θεραπείες για να δει ποιες είχαν αποτέλεσμα και ποιες ήταν άχρηστες. Απίστευτα ενδιαφέρον.

Schreibe einen Kommentar