Elderberry Electuaries: Θεραπείες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

13
Elderberry Electuaries: Θεραπείες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Δεν θα θέλατε να αποφύγετε να αρρωστήσετε φέτος;

Τα εκλεκτάρια είναι ένα από τα αγαπημένα μου εύκολα βότανα διορθωτικά μέτρα. Είναι αρκετά απλά, ώστε να μπορείτε να ασχοληθείτε με το σύνολο οικογένεια στη δημιουργία τους, ή μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας όπως εγώ και να το σκεφτείτε ως ένα είδος διαλογισμού. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μέλι τα κάνει γλυκά και νόστιμα, ενώ τα βότανα τα κάνουν ένα ισχυρό εργαλείο πρόληψης ασθενειών. Τα Elderberry Electuaries είναι ακριβώς το είδος του φυτικού φαρμάκου μου η οικογένεια μπορεί να ξεκολλήσει πολύ εύκολα.

Αυτή η συνταγή είναι ένα απλό μείγμα από Σαμπούκο, Κανέλα, Τριαντάφυλλο, Μούρα Lycii (γνωστά και ως Κινέζικο Wolfberry ή Goji Berry) και μέλι. Έχει σχεδιαστεί ως προληπτικό μέτρο και όχι ως θεραπεία όταν επικρατήσει το κρυολόγημα ή η γρίπη.

Εάν εργάζεστε με ένα ενεργό κρυολόγημα ή γρίπη, αυτή η συνταγή για Elderberry Electuaries μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει στις ανάγκες σας και ως φυτικό φάρμακο. Πρώτον, παραλείψτε τα μούρα Lycii για να αποφύγετε να τροφοδοτήσετε την ασθένεια αντί να την διώξετε. Στη συνέχεια, αποφασίστε εάν τα βότανα ταιριάζουν στα συμπτώματα. Αυτή η συνταγή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν η ασθένεια έχει χτυπήσει, εάν παρατηρήσετε μια μπλε απόχρωση γύρω από τα μάτια ή στο δέρμα γενικά ή εάν υπάρχει πολλή βλέννα και φλέγματα.

Εάν το κρυολόγημα ή η γρίπη είναι πυρετώδης ή ιδιαίτερα ξηρής ποικιλίας, αυτό το μείγμα μπορεί να το επιδεινώσει αντί να το βοηθήσει. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τα Elder Flowers με τα Elderberries και να αντικαταστήσετε την κανέλα με ένα δροσιστικό βότανο, όπως ο δυόσμος.

Τι υπάρχει στο Elderberry Electuaries και γιατί;

Οι καρποί του Elder tree, Elderberries, είναι ένα ισχυρό φυτικό φάρμακο για την πρόληψη των τρομακτικών χειμερινών κρυολογημάτων και γρίπης που αφθονούν κατά τη διάρκεια της περιόδου της γρίπης και του κρυολογήματος. Έχουν χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή ως καθημερινό τονωτικό για την αποφυγή της ασθένειας. Η επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τώρα πολλές από τις ιδιότητες που οι βοτανολόγοι έχουν από καιρό προσυπογράψει στο elderberry. είναι αντιβακτηριακά, αντι-ιικά και περιέχουν συστατικά όπως η πηκτίνη που βοηθούν το σώμα να χτίσει και να αναδομήσει τους ιστούς. Ενεργειακά, τα σαμπούκους θερμαίνουν απαλά και τονώνουν το σώμα, με ιδιαίτερη έμφαση στους πνεύμονες.

Η κανέλα βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας, καθώς θερμαίνει, διεγείρει τη φωτιά. Έχει συνδεθεί με την πρόληψη και τη βελτίωση του διαβήτη, του βάρους και της παχυσαρκίας, βοηθώντας στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθώς και με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Σε αυτή τη φόρμουλα, η κανέλα βοηθά να διώξετε τους πιθανούς εισβολείς και να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας να χτυπά.

Το Rosehips παρέχει μια απαλή ισορροπία ψύξης στη φλογερή φύση της κανέλας και του σαμπούκου. Είναι εξαιρετικά θρεπτικά, περιέχουν πολλή βιταμίνη C καθώς και πηκτίνη και άλλα θρεπτικά συστατικά που τα καθιστά φυσική επιλογή για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση και την αναδόμηση των ιστών.

Τα μούρα Lycii, γνωστά και ως Κινέζικα Wolfberries ή Goji berries, συνδέονται με την προστασία του ήπατος καθώς και με τη γενική διατροφή. Έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική για να υποστηρίξουν τη μακροζωία χτίζοντας τα νεφρικά και ηπατικά συστήματα. Μελέτες επιβεβαιώνουν τώρα ότι περιέχουν χημικές ουσίες που βοηθούν στην προστασία του ήπατος και προσφέρουν υποστήριξη στην κατασκευή ιστών και αίματος. Όλα αυτά τα καθιστούν ένα θαυμάσιο προληπτικό βότανο για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού… αλλά μόλις παραβιαστούν αυτές οι άμυνες, το Lycii είναι ένα από τα βότανα που οι Παραδοσιακοί Κινέζοι βοτανολόγοι συνιστούν να αποφεύγετε σε ασθένειες. Όλη αυτή η διατροφή και η υποστήριξη μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν από τον εισβολέα, γνωστό και ως κρυολόγημα ή γρίπη, για να συνεχίσει την εισβολή και όχι για τη διαδικασία αποκατάστασης του σώματός σας.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο, τοπικό μέλι αν μπορείτε. Το μέλι έχει σχεδιαστεί για να είναι και τα δύο τρόφιμα και φάρμακα για τις μέλισσες. Μελέτες έχουν αποδείξει αυτό που οι βοτανολόγοι γνώριζαν εδώ και καιρό, ότι το μέλι είναι επίσης καλό φάρμακο για τον άνθρωπο. Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες, μερικές από τις οποίες καταστρέφονται με τη θέρμανση. Οι μέλισσες στην αυλή σας αντιμετωπίζουν τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της μικροβιακής επίθεσης καθώς και περιβαλλοντικών ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι το φάρμακο που φτιάχνουν για τον εαυτό τους είναι πιθανό να βοηθήσει τους ανθρώπους που ζουν κοντά περισσότερο από εκείνους που ζουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα ή οικοσυστήματα. Γι‘ αυτό προτιμώ το ωμό, ντόπιο μέλι από το μέλι εισαγωγής ή παστερίωσης. Με όλα αυτά που λέγονται, λίγο μέλι είναι καλύτερο από κανένα μέλι. Εάν το μέλι που ταιριάζει καλύτερα στον προϋπολογισμό σας ή είναι πιο προσιτό σε εσάς προέρχεται από κάπου αλλού, μην ανησυχείτε! Πηγαίνετε με αυτό που σας ταιριάζει και μην ζητάτε συγγνώμη.

Φτιάξτε Elderberry Electuaries: DIY Συνταγή

Χρησιμοποιώ βάρος για να προσδιορίσω τα μέρη μου, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μετρήσεις όγκου. Το βάρος ενός κουταλιού του γλυκού καθενός από αυτά τα βότανα είναι αρκετά συγκρίσιμο ώστε να μην αλλοιωθούν υπερβολικά τα συνολικά αποτελέσματα, αλλά να είστε προσεκτικοί καθώς μετράτε την κανέλα σας. Η κανέλα μπορεί να υπερνικήσει αυτό το μείγμα, επομένως προσαρμόστε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε για να ταιριάζει με το δικό σας γούστο καθώς και με τη σύνθεση ή τις ανάγκες του οικογένεια.

Συστατικά

 • 2 μέρη Σαμπούκους, σε σκόνη
 • 1 μέρος φλοιός κανέλας, σε σκόνη
 • 1/4 μέρος Rosehips. σε σκόνη
 • Περίπου 1/2 μέρος αποξηραμένων μούρων Lycii (1 μούρο ανά εκλεκτό)
 • Μέλι για να δέσει

Εργαλεία

 • Μεζούρα, κύπελλα ή ζυγαριά
 • Μπολ και κουτάλι για το ανακάτεμα
 • Δίσκος στρωμένος με λαδόκολλα ή ταψί σιλικόνης
 • Γυάλινο βάζο με καπάκι για αποθήκευση
 • Ετικέτα και στυλό

Οδηγίες

 1. Μετρήστε τα βότανα σε σκόνη στο μπολ σας και ανακατέψτε τα καλά. Φροντίστε να σπάσετε τυχόν συστάδες ώστε το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα και υφή.
 2. Προσθέστε το μέλι λίγο-λίγο, διπλώνοντάς το καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρώς κολλώδες και εύπλαστο, σαν μια κολλώδης ζύμη παιχνιδιού. Το κλειδί είναι να προσθέσετε αρκετό μέλι για να δέσουν τα βότανα αλλά όχι τόσο ώστε να τα αφήσετε να κολλάνε και να είναι ακατάστατα.
 3. Όταν το μείγμα είναι λειτουργικό, αρχίστε να το πλάθετε σε μπάλες γύρω από κάθε ένα από τα μούρα lycii. Επιδιώξτε μπάλες που μοιάζουν με μικρά μάρμαρα με διάμετρο περίπου 1/4 ίντσας (6 cm) ή περίπου 1/2-1/3 κουταλάκι του γλυκού (2-3 ml) μείγματος βοτάνων ανά μπάλα.
 4. Στρώνουμε τις σχηματισμένες μπάλες στον στρωμένο δίσκο. Τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί να δέσουν και να στεγνώσουν λίγο για μερικές ώρες έως όλη τη νύχτα.

Αποθηκεύστε τα Elderberry Electuaries σας σε αεροστεγές δοχείο, όπως ένα σφραγισμένο γυάλινο βάζο, στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό, σκοτεινό σημείο στο ντουλάπι σας…ή σε ένα σημείο όπου θα θυμάστε να τα χρησιμοποιείτε!

Απολαύστε 1-6 Elderberry Electuaries την ημέρα ως έχουν ή προσθέστε τα σε ζεστό νερό για να τα μετατρέψετε σε τσάι.

Πόροι

Σημείωση: Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στις Candacehunter.com. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού του 2020, το ερώτημα εάν το Elderberry αυξάνει τον κίνδυνο καταιγίδας κυτοκινών σε άτομα που έχουν μολυνθεί με Covid-19.

Ο Thomas Easley απευθύνεται στον Covid-19 Εδώσυμπεριλαμβανομένου του ερωτήματος του Elderberry που πυροδοτεί μια δυνητικά θανατηφόρα καταιγίδα κυτοκινών, όπως και η Rosalee de la Foret Εδώ. Η πολύ σύντομη απάντηση είναι ότι οι άνθρωποι που συνιστούν να μην χρησιμοποιήσετε το Elderberry επειδή μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα κυτοκινών είναι εσφαλμένα ενημερωμένοι και/ή δεν κατανοούν τη χημεία που εμπλέκεται. Για μια καλύτερη ματιά στο θέμα, δείτε είτε το άρθρο του Thomas είτε του Rosalee.

Schreibe einen Kommentar