Χαρακτηριστικό Spring Irrigation: Εκκίνηση συστήματος άρδευσης

11
Χαρακτηριστικό Spring Irrigation: Εκκίνηση συστήματος άρδευσης
image_pdf

σολΤο να φτιάξετε ένα σύστημα άρδευσης έτοιμο για την ανοιξιάτικη περίοδο θα πρέπει να ενσωματωθεί στη χρονιά σας όπως θα έκανε μια συνηθισμένη φυσική. Είναι ένας γρήγορος έλεγχος για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα και λειτουργούν σωστά. Με τον προγραμματισμό της άνοιξης οι νεοφυείς επιχειρήσεις άρδευσης, μπορείτε να συνδεθείτε με πελάτες προληπτικά, να προσφέρετε προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες σας και να λαμβάνετε πιθανές νέες παραπομπές. Κάνοντας σωστή εκκίνηση και πλήρη δοκιμή του συστήματος, θα μπορείτε να διαγνώσετε την κατάσταση του συστήματος, να ελέγξετε για ζημιές το χειμώνα και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση.

Σύστημα άρδευσης

(Φωτογραφία: Ewing Irrigation & Landscape Supply)

Εκκίνηση συστήματος χρονισμού

Σε ψυχρά κλίματα, πραγματοποιήστε εκκινήσεις άρδευσης όταν το έδαφος στο εργοτάξιο έχει ξεπαγώσει σε βάθος 1′. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τις επερχόμενες θερμοκρασίες. Δεν θέλετε να εκκινήσετε το σύστημα και μετά να χτυπήσετε περισσότερες θερμοκρασίες παγώματος. Διατρέχετε τον κίνδυνο να σκάσουν οι σωλήνες ή να καταστρέψετε άλλα μέρη του συστήματος.

Αντίθετα, μην περιμένετε πολύ. Μόλις ο καιρός ζεστάνει και η ανοιξιάτικη περίοδος είναι σε εξέλιξη, τα συνεργεία σας ενδέχεται να μην έχουν χρόνο να ελέγξουν και να ελέγξουν το σύστημα άρδευσης. Σε θερμότερα κλίματα, μπορείτε να εκτελέσετε μια ετήσια έναρξη άρδευσης στις αρχές της άνοιξης για να διορθώσετε διαρροές και άλλα προβλήματα. Σε περιοχές με πιο ήπιους χειμώνες, μπορείτε να ξεκινήσετε τις εξετάσεις λίγο νωρίτερα.

Εκτελέστε τον Έλεγχο συστήματος

Όταν ξεκινάτε το σύστημα άρδευσης για πρώτη φορά μετά το χειμώνα, θέλετε να επιθεωρήσετε κάθε μέρος. Υπάρχουν τέσσερις κύριες περιοχές: ελέγξτε τον ελεγκτή. ελέγξτε τις κεφαλές του ψεκαστήρα. ελέγξτε τις βαλβίδες. και τρέξτε το σύστημα. Πριν ξεκινήσετε, εάν το σύστημα είναι χειμωνιάτικο, πρέπει να το επαναφορτίσετε πριν από την επιθεώρηση. Μην ξεχάσετε να κλείσετε το νερό και να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή αντίστροφης ροής είναι ενεργοποιημένη.

Ελέγξτε τον ελεγκτή. Καθαρίστε και ελέγξτε τις ρυθμίσεις του ελεγκτή άρδευσης και αντικαταστήστε την εφεδρική μπαταρία. Στη συνέχεια, αποκαλύψτε και καθαρίστε τυχόν αισθητήρες καιρού. Εάν το σύστημα είναι σε χρονόμετρο ή δεν διαθέτει αισθητήρες καιρού ή ροής, εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλήσετε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου σχετικά με την εγκατάσταση αισθητήρων ή την αναβάθμιση σε έξυπνο ελεγκτή.

Πριν προγραμματίσετε τον ελεγκτή για την επερχόμενη σεζόν, καταγράψτε τα δεδομένα της ζώνης για επανεξέταση αργότερα μέσα στο έτος κατά τη διάρκεια των ελέγχων ελέγχου άρδευσης. Μόλις ο ελεγκτής λειτουργεί σωστά, ενημερώστε το πρόγραμμα άρδευσης και το χρονοδιάγραμμα για την άνοιξη, προσαρμόζοντας τυχόν αλλαγές στο σχεδιασμό του τοπίου.

Ελέγξτε τις κεφαλές του ψεκαστήρα. Κατά την επιθεώρηση των κεφαλών του ψεκαστήρα, αφαιρέστε πρώτα τυχόν βρωμιά και υπολείμματα από την περιοχή. Εάν κάποια είναι κατεστραμμένα ή βουλωμένα, αντικαταστήστε τα ή καθαρίστε τις οθόνες για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Εάν έχετε ζώνη στάγδην άρδευσης, φροντίστε να καθαρίσετε όλα τα φίλτρα Y και να ελέγξετε τους εκπομπούς σταγόνων για βουλώματα ή ζημιές, αντικαθιστώντας τα ανάλογα με τις ανάγκες.

Ελέγξτε τις Βαλβίδες. Όταν ανοίγετε τη βαλβίδα που τροφοδοτεί την πολλαπλή, φροντίστε να το κάνετε αργά για να αποφύγετε ζημιά στις γραμμές. Επιθεωρήστε το κιβώτιο βαλβίδων για τυχόν στάσιμο νερό ή εμπόδια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει τις αδιάβροχες συνδέσεις. Στη συνέχεια, δοκιμάστε κάθε ζώνη στο σύστημα για να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία της βαλβίδας και να εντοπίσετε πιθανές διαρροές.

Εκτελέστε το σύστημα. Αφού ελέγξετε όλα τα εξαρτήματα του συστήματος και αντικαταστήσετε σπασμένα ή φθαρμένα εξαρτήματα, ανοίξτε αργά τη γραμμή νερού για να αποτρέψετε υπερτάσεις πίεσης στις κύριες γραμμές, ανεξέλεγκτη ροή ή σφυρί νερού. Κατά τη λειτουργία του συστήματος, ελέγξτε για επαρκή κάλυψη και ρυθμίστε για υπερβολικό ψεκασμό και απορροή.

Τώρα μπορείτε να ρυθμίσετε τα ακροφύσια για να περιορίσετε την απορροή, όπως χρειάζεται. Επίσης, δείτε εάν τα ακροφύσια λειτουργούν σωστά και βεβαιωθείτε ότι οι κεφαλές δεν έχουν κλίση υπό γωνία. Για μια ζώνη άρδευσης με σταγόνες, ξεπλύνετε τις γραμμές αφήνοντας το σύστημα να λειτουργήσει σε πλήρη ισχύ για λίγα λεπτά.

Όταν βρίσκεστε σε μια τοποθεσία εργασίας, μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια λίστα ελέγχου για το τι πρέπει να εκτελέσετε και τι να αναζητήσετε. Είναι επίσης καλή ιδέα να αφήσετε μια λεπτομερή αναφορά επίσκεψης στον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Αξιοποιήστε τους τέσσερις βασικούς τομείς παραπάνω ως οδηγό για τη δημιουργία της λίστας ελέγχου και της αναφοράς σας.

York είναι εθνικός διαχειριστής προϊόντων άρδευσης για Ewing Άρδευση & Προμήθεια Τοπίου, υποστηρίζοντας τις περισσότερες από 220 τοποθεσίες της εταιρείας σε όλη τη χώρα. Αντιπροσωπεύοντας την τέταρτη γενιά της οικογενειακής ηγεσίας, η York διαχειρίζεται την κατηγορία άρδευσης του Ewing. Για πόρους σχετικά με τη συντήρηση των συστημάτων άρδευσης, βλ Λίστα ελέγχου επίσκεψης υπηρεσίας Ewing και λίστα ελέγχου άρδευσης εκκίνησης.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected].

Θέλετε να μιλήσετε για τις στρατηγικές άρδευσης με συναδέλφους επαγγελματίες φροντίδας του γκαζόν και του τοπίου; Λάβετε μέρος στις συζητήσεις στο Φόρουμ άρδευσης στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar