Τι είναι καυτό φέτος; Κορυφαίες πέντε τάσεις τοπίου για το 2020

13
Τι είναι καυτό φέτος;  Κορυφαίες πέντε τάσεις τοπίου για το 2020
image_pdf

ο Η Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Τοπίου (NALP) ανακοίνωσε την επίσημη λίστα της με τις κορυφαίες τάσεις για το γκαζόν και το τοπίο για το 2020. Κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία επαγγελματιών σε όλη τη χώρα, το NALP προβλέπει ετησίως τάσεις σχεδιασμού και συντήρησης που θα εμπνεύσουν τους Αμερικανούς να δημιουργήσουν υγιές και όμορφο πράσινο χώρους.

«Τα θεμελιώδη στοιχεία του τοπίου παραμένουν στις λίστες επιθυμιών των ιδιοκτητών σπιτιού, αλλά οι σύγχρονες ενημερώσεις και η τεχνολογία αποτελούν πλέον κορυφαία προτεραιότητα. Με ένα κύμα σχεδιαστικών και τεχνικών καινοτομιών, τα μέλη μας αναφέρουν ότι η περίτεχνη διακόσμηση, τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, οι καταπράσινοι κήποι και η έξυπνη άρδευση είναι όλα της τάσης και θα επηρεάσουν τα σχέδια τοπίου σε ολόκληρη τη χώρα το 2020», λέει η Britt Wood, Διευθύνων Σύμβουλος, National Association of Landscape. Επαγγελματίες. «Οι φετινές τάσεις δείχνουν πώς οι ιδιοκτήτες σπιτιού όλων των γενεών επιθυμούν έναν εντυπωσιακό, προσαρμοσμένο και καλά συντηρημένο υπαίθριο χώρο που ωφελεί την κοινότητά τους και το περιβάλλον».

Το 2020, το NALP προβλέπει ότι αυτές οι πέντε τάσεις τοπίου θα καθορίσουν τους εξωτερικούς χώρους:

Περίτεχνα, γεωμετρικά σχέδια: Οι επαγγελματίες σημειώνουν μια άνοδο στα αιτήματα για περίπλοκα μοτίβα, όπως κύματα, chevron, δικτυωτά πλέγματα και καλαθόπλεγμα για να σαρώσουν τη χώρα. Από πεζοδρόμια και αίθρια μέχρι τοίχους αντιστήριξης και πυροσβεστικά χαρακτηριστικά, οι ιδιοκτήτες κατοικιών επιδιώκουν να ενσωματώσουν δημοφιλή μοτίβα διακόσμησης σπιτιού στα σκληρά σχέδια τους.

τάσεις τοπίου

Φωτογραφία: Live Green Landscape Associates, Reistertown, MD, μέλος του National Association of Landscape Professionals

Σύγχρονος και μεταβατικός σχεδιασμός τοπίου: Οι Boomers, οι Gen Xers και οι millennials αναζητούν κομψά, μοντέρνα και απλά σχέδια τοπίων. Είτε επιλέγουν μια κομψή εξωτερική κουζίνα, μοντέρνα γλυπτά ή μοντέρνα τζάκι ή νερό, οι επαγγελματίες βλέπουν μια στροφή προς τα απλοϊκά σχέδια. Η λειτουργικότητα πολλών εποχών είναι απαραίτητη, καθώς περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν στοιχεία που μπορούν να επιβιώσουν σε ένα εύρος θερμοκρασιών, όπως εγγενή φυτά, λαμπτήρες θερμότητας και προστατευτικές δομές.

Bountiful Shades of Blue: Οι επαγγελματίες του τοπίου αναμένουν ότι οι πλούσιοι τόνοι του μπλε θα έχουν εντυπωσιακό αντίκτυπο το 2020. Με την PPG να ονομάζει το Chinese Porcelain, ένα μπλε κοβαλτίου και το κυκλοθυμικό μπλε και τον Sherwin-Williams να ανακηρύσσει το Naval, ένα δυνατό και ηρεμιστικό σκούρο μπλε, ως τα αντίστοιχα χρώματα της χρονιάς, οι ειδικοί προβλέψτε ότι αυτοί οι τόνοι θα επηρεάσουν τον σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων φέτος. Για να προσθέσουν πινελιές απόχρωσης, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα μπορούσαν να σκεφτούν ένα μπλε γλυπτό ή ένα χαρακτηριστικό υδάτινο στοιχείο. Για να ενσωματώσετε τις αποχρώσεις του μπλε στους κήπους, κοιτάξτε σε φυτά όπως η μπλε τύχη, το δελφίνιο, η ορτανσία, το γκαζόν ή ο υάκινθος.

τάσεις τοπίου

Φωτογραφία: Getty Images

Το στυλ σας, ο σχεδιασμός του κήπου σας: Οι κήποι χρησιμεύουν ως μια χαλαρωτική απόδραση για πολλούς σε όλη τη χώρα. Από τη δημιουργία βρώσιμων κήπων για φαγητό από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι μέχρι τη φύτευση κήπων που παράγουν αγαπημένα φρούτα, λαχανικά ή βότανα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού γνωρίζουν καλύτερα τις επιλογές που υπάρχουν για την εγκατάσταση κήπων που καλύπτουν τις προσωπικές τους ανάγκες. Για μικρότερους χώρους, σκεφτείτε τους κήπους με κοντέινερ, τους κάθετους κήπους και τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων για να δημιουργήσετε μια υπαίθρια όαση κήπου.

τάσεις τοπίου

Φωτογραφία: Dennis 7 Dees Landscaping & Garden Centers, Portland, OR, μέλος του National Association of Landscape Professionals

Με ένα κλικ, Απομακρυσμένη άρδευση: Η τεχνολογία συνεχίζει να αποτελεί βασικό στοιχείο της βιομηχανίας χλοοτάπητα και τοπίου. Το 2020, η ζήτηση των ιδιοκτητών σπιτιού θα συμβάλει στην αύξηση των συστημάτων άρδευσης υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού σε ένα γρασίδι ή ένα τοπίο, εξοικονομώντας νερό και εξοικονομώντας χρήματα μακροπρόθεσμα. Τα πιο πρόσφατα συστήματα άρδευσης είναι ελεγχόμενα από οπουδήποτε με εφαρμογές Wi-Fi, Bluetooth και smartphone για μεγιστοποίηση της απόδοσης.

Το NALP αναπτύσσει την ετήσια έκθεση τάσεων με βάση τις έρευνες των μελών και την τεχνογνωσία των επαγγελματιών του τοπίου από όλη τη χώρα. Μαζί με τη γνώση της βιομηχανίας, οι τάσεις του NALP επηρεάζονται από τις δημοφιλείς αλλαγές στον τρόπο ζωής και τα σχέδια και αντικατοπτρίζουν το αυξανόμενο πάθος των Αμερικανών για υγιείς, καλά σχεδιασμένους χώρους πρασίνου.

Schreibe einen Kommentar