Πώς φροντίζουμε τα δέντρα;

0
Πώς φροντίζουμε τα δέντρα;
δέντρο με μεγάλα κλαδιά που χρειάζονται κούρεμα

Συντήρηση δέντρων

Πολλές φορές, είναι τα δέντρα γύρω από ένα σπίτι που το κάνουν σπίτι. Το πράσινο γύρω από το σπίτι, η σκιά που παρέχουν, και μερικές φορές, είναι αυτή η συγκεκριμένη σκιά που ρίχνει ένα δέντρο μέσα από μια ανοιχτή κουρτίνα. Επομένως, η γνώση της σωστής φροντίδας των δέντρων είναι σημαντική για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού.

Μεγαλώνοντας, μπορεί να έχετε παρατηρήσει τον παππού ή τον μπαμπά να «καθαρίζουν» ένα δέντρο, αλλά μάλλον δεν δώσατε τόση σημασία στο τι έκαναν ή πώς. Σήμερα, η φροντίδα των δέντρων φαίνεται τώρα να είναι πιο σημαντική επειδή το κλίμα και το περιβάλλον μας διαφέρουν από αυτό που ήταν κάποτε. Υπάρχουν εταιρείες που ειδικεύονται στη φροντίδα των δέντρων και των τοπίων και προσφέρουν συμβουλές φροντίδας δέντρων σε ιδιοκτήτες σπιτιού.

Είναι η φροντίδα των δέντρων πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι όταν ο παππούς καθάριζε τα δέντρα του; Έχουμε απαντήσεις σε μερικές κοινές ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα των δέντρων. Γιατί αν θέλετε να «καθαρίσετε» τα δέντρα σας, υπάρχει ένας σωστός τρόπος και ένας λάθος τρόπος να το κάνετε, εάν θέλετε τα δέντρα σας να παραμείνουν ζωντανά και όμορφα, ρίχνοντας αυτή τη σκιά μέσα από μια ανοιχτή κουρτίνα….

Τι χρειάζεται ένα δέντρο για να επιβιώσει;

Όπως τα ζώα και οι άνθρωποι, υπάρχουν πολλά πράγματα που χρειάζονται τα δέντρα για να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν. Χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, ηλιακό φως και νερό. Και όπως τα ζώα και οι άνθρωποι, όταν δεν έχουμε αυτά τα τρία πράγματα, τα δέντρα σταματούν να αναπτύσσονται και τελικά θα πεθάνουν.

Σε αντίθεση με τα ζώα και τους ανθρώπους, τα δέντρα δεν μπορούν να μετακινηθούν και να μετακινηθούν για να βρουν τη δική τους φροντίδα των δέντρων και τις ανάγκες για επιβίωση. Έχουν μόνο ό,τι είναι διαθέσιμο σε αυτά όπου στέκονται, οπότε αν τα θρεπτικά συστατικά εξαφανιστούν, το νερό εξατμιστεί και ο ήλιος θα σταματήσει να λάμπει, θα κόψει το σωσίβιο των δέντρων, σκοτώνοντάς τα σιγά-σιγά.

Πώς κόβεις ένα δέντρο χωρίς να το σκοτώσεις;

Εάν δεν είστε άνετοι ή εξοπλισμένοι για να κόψετε τα δέντρα σας με την κατάλληλη φροντίδα των δέντρων, προτού κάνετε οποιαδήποτε ζημιά και βλάψετε το δέντρο, το σπίτι σας ή τον εαυτό σας, μπορείτε πάντα να καλέσετε έναν επαγγελματία για τις ανάγκες φροντίδας των δέντρων σας. Έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό περιποίησης δέντρων και την τεχνογνωσία για να τα χρησιμοποιήσουν όλα. Αν όμως επιμένετε να το κάνετε μόνοι σας, δείτε μερικές συμβουλές:

Πρώτον, θα πρέπει να κάνετε κούρεμα δέντρων το χειμώνα ενώ κοιμούνται και αδρανούν για σωστή φροντίδα των δέντρων. Όλος ο χυμός τους βρίσκεται στις ρίζες, οπότε κόβοντας τώρα, καθώς ο χυμός κινείται προς τα πάνω όταν φτάσει η άνοιξη, τα κοψίματα θα επουλωθούν. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές ενεργές ασθένειες, μύκητες και έντομα το χειμώνα για να επιτεθούν στα ανοιχτά κοψίματα.

Πώς κλαδεύεις ένα δέντρο;

  1. Πρώτα για να ξεκινήσετε τη φροντίδα του δέντρου σας, απευθυνθείτε στα τέσσερα D αφαιρώντας τα: Dead, Dying, Diseased και Decaying. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο κλαδί είναι νεκρό, ξύστε το φλοιό. Αν υπάρχει πράσινο εκεί, δεν είναι νεκρό.
  2. Καθορίστε τον κεντρικό ηγέτη του δέντρου: Αυτός είναι ο πιο υγιής, ίσιος, ψηλότερος μίσχος που είναι ευθυγραμμισμένος με τον κορμό. Οποιαδήποτε κλαδιά είναι ψηλότερα και παχύτερα, με γωνία κοντά στον κορμό, είναι ανταγωνιστικά κλαδιά και πρέπει να αφαιρεθούν για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα του δέντρου.
  3. Βρείτε το χαμηλότερο μόνιμο υποκατάστημα. Το χαμηλότερο μόνιμο κλαδί θα έχει το μισό πάχος του κορμού του δέντρου και δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από 14 πόδια πάνω από το δρόμο ή 8 πόδια πάνω από το πεζοδρόμιο και να μεγαλώνει μακριά από τον κορμό.
  4. Ακολουθήστε το κλαδί του κεντρικού ηγέτη κάτω από το δέντρο και τυχόν κλαδιά που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, κόψτε τα, αφήνοντας μεγαλύτερα, ισχυρότερα κλαδιά. Οποιαδήποτε κλαδιά διασταυρώνονται πάνω από άλλα κλαδιά, αφαιρέστε τα ή κόψτε τα πίσω για να παρέχετε καλή φροντίδα των δέντρων.
  5. Τυχόν κλαδιά είναι χαμηλότερα από το μόνιμο κλαδί σας που είναι το ένα τρίτο του μεγέθους του κορμού θα πρέπει να αφαιρεθούν.
καλά περιποιημένο δέντρο στην μπροστινή αυλή

Πώς μπορώ να κάνω το δέντρο μου υγιές ξανά;

Τα δέντρα αρρωσταίνουν όπως όλα τα άλλα ζωντανά όντα. Υποφέρουν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ασθένειες, περιβαλλοντικό στρες, έντομα και άλλα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν αυτή την ασθένεια. Ωστόσο, εάν αυτή η ασθένεια αντιμετωπιστεί, μπορεί να σωθεί. Ωστόσο, μπορούμε να παρέμβουμε πολύ σύντομα στον στόχο μας για καλή φροντίδα των δέντρων. Τα δέντρα έχουν τον τρόπο να αυτοθεραπεύονται. Έτσι, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε ένα δέντρο ξανά υγιές είναι να περιμένετε και να δείτε εάν αυτοθεραπεύεται.

Όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για να παρέμβετε, αυτά τα πέντε βήματα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ξανά το δέντρο σας υγιές:

  • Αναγνωρίζω: Προτού μπορέσετε να αποθηκεύσετε το δέντρο σας, πρέπει να εντοπίσετε το πρόβλημα που μπορεί να είναι δύσκολο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα αμέσως, πρέπει να καλέσετε έναν δενδροκόμο για να έχει ολοκληρώσει εκτεταμένη εκπαίδευση και να έχει αποκτήσει γνώσεις που του επιτρέπουν να διαγνώσει προβλήματα και να παρέχει επιτυχώς φροντίδα δέντρων που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
  • Πότισμα: Ναι, η φροντίδα του δέντρου περιλαμβάνει νερό, αλλά η υγρασία μπορεί να προκαλέσει ασθένεια του δέντρου σας, είτε πολύ λίγο νερό είτε πολύ νερό. Ένα δέντρο πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση, αλλά αν ο καιρός είναι ξηρός και ζεστός, τότε φροντίστε να έχει νερό.
  • Σάπια φύλλα: Το επίστρωμα γύρω από τα δέντρα φαίνεται καλό, αλλά για τη σωστή φροντίδα των δέντρων, μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές για τα δέντρα. Μπορείτε να το απλώσετε πολύ παχύ και δεν πρέπει να είναι ακριβώς πάνω στον κορμό του δέντρου. Οι ρίζες πρέπει να αναπνέουν και πάρα πολύ σάπια φύλλα μπορεί να δημιουργήσει βακτήρια, μύκητες και σήψη ενώ προσελκύει έντομα.
  • Λίπασμα: Το λίπασμα είναι καλό για την αυλή αλλά δεν είναι καλό για τη φροντίδα των δέντρων. Ανεξάρτητα από το τι λέει η συσκευασία για το λίπασμα γκαζόν, που χρησιμοποιείτε στην αυλή σας, αποφύγετε να το πλησιάζετε πολύ κοντά στα δέντρα. Ποτέ μην γονιμοποιήσετε ένα δέντρο που πιστεύετε ότι είναι άρρωστο χωρίς να συμβουλευτείτε έναν δενδροκόμο για να λάβετε τις καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα των δέντρων.
  • Κλάδεμα: Για να σώσετε ένα ανθυγιεινό δέντρο, κάντε την έρευνά σας πριν το κλαδέψετε είναι σημαντικό για τη σωστή φροντίδα του δέντρου. Οι ορατές άρρωστες περιοχές σε ένα δέντρο που είναι υγιές παντού πρέπει να κλαδευτούν με προσοχή για να αφαιρέσετε τα άρρωστα μέρη και να σωθεί το δέντρο. Μέρος της σωστής φροντίδας των δέντρων περιλαμβάνει την καταστροφή τυχόν άρρωστων κλαδιών, έτσι ώστε να μην εξαπλώνεται και να αποστειρώνεται ο εξοπλισμός κλαδέματος δέντρων.

Πόσο ποτίζεις ένα νέο δέντρο;

Το νερό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη ενός δέντρου, το οποίο έχουμε συζητήσει νωρίτερα σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει επίσης δυνατότητα υπερπότευσης. Έτσι, ενώ πρέπει να είστε επιμελείς στο πότισμα του δέντρου σας, το πρώτο έτος είναι ιδιαίτερα σημαντικό, θέλετε να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσο νερό. Ο βασικός κανόνας για το πότισμα φροντίδας των δέντρων, αλλά μπορεί να χρειαστεί να τον προσαρμόσετε με βάση το κλίμα και την περιοχή όπου ζείτε είναι κάθε τρεις έως τέσσερις ημέρες: πέντε γαλόνια νερού, να μην υπερβαίνουν τα δέκα έως δεκαπέντε γαλόνια την εβδομάδα.

Τα δέντρα μπορούν να είναι μια υπέροχη προσθήκη σε ένα σπίτι, όταν βρίσκονται στο σωστό μέρος. Γνωρίστε τα χαρακτηριστικά ενός δέντρου πριν φυτέψετε ένα νέο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο κοντά στο σπίτι πρέπει να είναι (ή δεν πρέπει) και ποια άλλη υπαίθρια ζωή ευδοκιμεί ή θα μπορούσε να σκοτώσει. Χρειάζεστε φροντίδα δέντρων στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας; Επικοινωνήστε με τους ειδικούς της MDM Landscapes όταν καλέσετε το 817-396-0125!

Schreibe einen Kommentar