Πώς να μαζέψετε την Αλόη Βέρα

13
Πώς να μαζέψετε την Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένας υπέροχος θεραπευτής για εγκαύματα 1ου βαθμού, γρατζουνιές και κοψίματα. Πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν φυτά αλόης στα σπίτια τους ως φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν είναι περίεργο που το κάνουν. Με τη σωστή ποσότητα ήλιου και ελάχιστη προσοχή, η αλόη ευδοκιμεί.

Το πραγματικό πρόβλημα για τις αλόες που βρίσκονται στο σπίτι είναι ότι γίνονται πολύ μεγάλες για τις γλάστρες τους και πέφτουν. Η διατήρηση της αλόης σωστά κλαδευμένη είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των φυτών. Η χρήση του τζελ αλόης μέσα από τα φύλλα είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του ανθρώπου. Μην περιμένετε εγκαύματα. Η αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα και έξω. Απλώς φροντίστε να δοκιμάσετε πρώτα μια μικρή ποσότητα τζελ στο εσωτερικό του βραχίονα σας και μετά ελέγξτε το σημείο αργότερα για να δείτε εάν έχετε αντίδραση. Είναι σπάνιο, αλλά μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στην αλόη βέρα.

Η αλόη έχει φυτοθρεπτικά συστατικά (ονομάζονται επίσης «ενεργά») που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου η οποία είναι μια βασική πρωτεΐνη που χρησιμοποιεί το σώμα μας για την επούλωση πληγών. Όσο εύχρηστα κι αν είναι αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά, αποικοδομούνται γρήγορα και είναι δύσκολο να σταθεροποιηθούν. Η ψύξη επιβραδύνει τη διάσπαση αυτών των σημαντικών χημικών ουσιών, αλλά όταν πρόκειται για αυτό, το φρέσκο ​​είναι το καλύτερο.

Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς στο διαδίκτυο, οι περισσότερες από τις θεραπευτικές ιδιότητες του τζελ αλόης παράγονται από το φλοιό. Σε τελευταία μέτρηση, σχεδόν το 85% των επιθυμητών φυτοθρεπτικών συστατικών βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο φλοιό του φύλλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι για το ξύσιμο της γέλης από το εσωτερικό φύλλο έχει ως αποτέλεσμα ένα ανώτερο προϊόν.

ξύστε τζελ αλόης βέρα

Ένας αρχάριος βοτανολόγος θα κόψει ή θα κόψει ένα φύλλο αλόης βέρα και θα στύψει το τζελ. Αυτό έχει σίγουρα ως αποτέλεσμα τη συγκομιδή του τζελ, αλλά μόνο τα κομψά κομμάτια. Θέλουμε το πιο ισχυρό τμήμα επούλωσης πληγών του φυτού κοντά στο φλοιό.

Αποφύγετε αυτόν τον κίτρινο χυμό κόβοντας περισσότερο από το άκρο.

Αποφύγετε αυτόν τον κίτρινο χυμό κόβοντας περισσότερο από το άκρο.

Λάβετε υπόψη ότι όπως και άλλα φυτά, η αλόη έχει εργαλεία για να αμυνθεί. Έχει επένδυση με εκπληκτικά αιχμηρά αγκάθια στην άκρη του φύλλου και βγάζει κιτρινωπό-πορτοκαλί χυμό που αν ληφθεί εσωτερικά προκαλεί εντυπωσιακή διάρροια. Αυτός ο χυμός παράγεται κοντά στο κοτσάνι. Όταν κόβετε το φύλλο από το κοτσάνι, φροντίστε να αφήσετε περίπου 1/2 ίντσα κενό από το κοτσάνι. Εάν το φύλλο σας αρχίσει να βγάζει κίτρινο χυμό, απλώς κόψτε περισσότερο από το τέλος.

Εξοπλισμός

 • Μαχαίρι
 • Επιφάνεια κοπής
 • Μπολ ή βάζο συλλογής

Οδηγίες

 1. Κόψτε το φύλλο από το κοτσάνι με ένα μαχαίρι.
 2. Κόψτε το άκρο του φύλλου έως και 1/2 ίντσα από το κοτσάνι για να αποφύγετε τον κίτρινο χυμό.
 3. Ξεπλύνετε το φύλλο.
 4. Στεγνώστε το φύλλο.
 5. φύλλα αλόης βέρα

  Κόψτε τις ράχες για ευκολότερη συγκομιδή της αλόης.

  Κόψτε τις ράχες από τις πλευρές του φύλλου.

 6. Με το μαχαίρι κόβουμε το φύλλο κατά μήκος σε 2 κομμάτια.
 7. Τοποθετήστε την πλευρά του φλοιού των φύλλων προς τα κάτω στο ξύλο κοπής.
 8. Ξύστε το τζελ προσεκτικά από το δέρμα. Αν βγει λίγο φλοιό φύλλου, είναι εντάξει. Εφαρμόζεται ευκολότερα χωρίς τη φλούδα των φύλλων.
 9. Ρίξτε το τζελ σε ένα μπολ ή βάζο συλλογής και επαναλάβετε το βήμα 8 με το άλλο μισό του φύλλου.
 10. Πετάξτε το υπόλοιπο κοτσάνι και τη φλούδα.

Αποθήκευση

Η αλόη βέρα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο, αλλά να έχετε κατά νου ότι αποδομείται. Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν ασκορβικό οξύ σε αυτό ως συντηρητικό. Προτείνουμε να προσθέσετε οποιοδήποτε τζελ που έχει απομείνει που δεν έχει εφαρμοστεί σε πληγές σε smoothies ή ανακατευτεί σε χυμό.

Schreibe einen Kommentar