Πώς μπορώ να σχεδιάσω την μπροστινή αυλή μου για εξωραϊσμό;

0
Πώς μπορώ να σχεδιάσω την μπροστινή αυλή μου για εξωραϊσμό;

εξωραϊσμός γύρω από ένα μπλε σπίτι

Ομορφύνοντας το τοπίο σας

Το να διατηρείτε την αυλή σας κουρεμένη και κουρεμένη, τους θάμνους κομμένους και τα άκρα του δέντρου σε καλή κατάσταση δημιουργεί μια ωραία αυλή. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν. Έπειτα, υπάρχει εκείνος ο εξωραϊσμός του σπιτιού που μπορεί να μεταφέρει το γκαζόν και το σπίτι σας σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο!

Μπορείτε να το κάνετε αυτό για τη δική σας απόλαυση, όχι απλώς για να συμβαδίσετε με τους Joneses (αν και αυτό βοηθάει ολόκληρη τη γειτονιά). Ούτε χρειάζεται να το κάνετε μόνο εάν διαθέτετε το σπίτι σας στην αγορά. Ο εξωραϊσμός του σπιτιού είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να απολαύσετε και να καμαρώνετε.

Δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε για τον εξωραϊσμό του σπιτιού σας; Σερφάρετε στο Διαδίκτυο ή παρακολουθήστε οποιαδήποτε από τις τηλεοπτικές εκπομπές του τοπίου ή του γκαζόν και της αυλής και θα βρείτε μια πληθώρα ιδεών για εξωραϊσμό του σπιτιού. Αναζητήστε τη γειτονιά και δείτε τι συμβαίνει παντού αλλού, συμπεριλαμβανομένων και άλλων γειτονιών εκτός από τη δική σας.

Πώς κάνετε τον βασικό εξωραϊσμό;

Λοιπόν, είστε νέος στον κόσμο του οικιακού εξωραϊσμού; Ετοιμαστείτε να διασκεδάσετε! Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός εξωτερικού χώρου, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία για τον εξωραϊσμό του σπιτιού που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτα, καθορίστε πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο και, στη συνέχεια, σκεφτείτε το σχήμα και το στυλ αυτού του χώρου για να δημιουργήσετε τον εξωραϊσμό του σπιτιού σας.

 1. Τι ψάχνετε να κερδίσετε από αυτό το έργο; Ένας χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά ή ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε, ή μήπως και τα δύο; Θέλετε βότανα και λαχανόκηπο ή λουλούδια; Κάντε μια λίστα με αυτά που θέλετε και τι χρειάζεστε για να συμβεί αυτό. Δημιουργήστε ένα γενικευμένο σκίτσο και από εδώ ξεκινάτε.
 2. Κάντε μια αξιολόγηση της αυλής σας, όπως πότε και πού είναι η πιο ηλιόλουστη, έχει ελαφρύ αεράκι ή ισχυρούς ανέμους; Θα πρέπει να τοποθετήσετε τα καθίσματα εκεί που δεν σας παρασύρει ο άνεμος, ούτε ο ήλιος σας φτιάχνει, αλλά, ωστόσο, θέλετε να είστε στον ήλιο μια τραγανή μέρα. Μπορείτε να πάρετε νερό σε κάθε γωνιά και άκρη της αυλής σας;
 3. Καθίστε στην αυλή σας πριν σκάψετε. Καθίστε εκεί για λίγα λεπτά, μετά μετακινηθείτε σε άλλο σημείο και δοκιμάστε πολλούς χώρους σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και το βράδυ. Ποιο είναι το σημείο εστίασης σε κάθε μέρος που κάθεστε; Αυτά τα μέρη μπορούν να αλληλεπιδράσουν με άλλα μέρη στην αυλή σας; Υπάρχουν υφιστάμενα μονοπάτια πεζοπορίας για λύση;
 4. Το πιο κομψό από όλα τα πράγματα είναι συχνά τα πιο απλά πράγματα, ή όπως θα έλεγαν κάποιοι, το πολύ καλό πράγμα δεν είναι καλό. Επιλέξτε πράγματα που σας ενδιαφέρουν, από το πλαίσιο που δεν εμποδίζει το δρόμο προς το σπίτι σας. Η διαισθητικότητα είναι συχνά ο καλύτερος σχεδιασμός.
 5. Δανειστείτε απόψεις και σημεία εστίασης από άλλα σπίτια στο δρόμο σας ή σε διαφορετική γειτονιά. Κάντε μια ομάδα δέντρων στο επίκεντρό σας που θα προσφέρει σκιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα λουλούδια μπορεί να είναι διακοσμητικά και αρωματικά.
 6. Ποια φυτά είναι τα αγαπημένα σας; Τα φυτά δημιουργούν έναν κήπο, οπότε κάντε μια λίστα με αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και δείτε πώς να τα εντάξετε καλύτερα στην προηγούμενη αξιολόγησή σας. Θα μεγαλώσουν με τη σκιά ή χρειάζονται ήλιο; Θα μπορέσετε να τα ποτίσετε όσο χρειάζεται, μην λάβετε υπόψη μόνο τον χρόνο σας, αλλά την πρόσβαση στο νερό;
 7. Η αλλαγή πρέπει να γίνει αποδεκτή, οπότε καθώς σχεδιάζετε και φυτεύετε τον εξωραϊσμό του σπιτιού σας, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει καθώς περνά ο καιρός.
μπορντούρα κατά μήκος ενός κήπου και ορτανσίες

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν από τη διαμόρφωση του τοπίου;

Ο σχεδιασμός του εξωραϊσμού του σπιτιού σας θα κάνει μια τελευταία έκκληση και μια ακμάζουσα αυλή. Ακολουθούν 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να συνεχίσετε:

 • Η ισχυρή μπορντούρα του οικιακού τοπίου είναι σημαντική. Δημιουργεί εμπόδια ανάμεσα στο γκαζόν, το παρτέρι και τον κήπο. Η μπορντούρα για τον εξωραϊσμό του σπιτιού μπορεί να είναι οτιδήποτε από πλαστικό έως χάλυβα ή κάτι αφηρημένο!
 • Οι περισσότερες ιδέες εξωραϊσμού σπιτιού στην μπροστινή αυλή ή στην πίσω αυλή περιλαμβάνουν σάπια φύλλα. Κάποια είναι καλά, τα πολλά όχι. Προσθέστε σάπια φύλλα για να διατηρήσετε το χώμα και προσθέστε λίγο διακοσμητικό χρώμα, αλλά μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στα λουλούδια και τα φυτά σας και να το κρατήσετε μακριά από τους κορμούς των δέντρων.
 • Το καλό χώμα είναι απαραίτητο. Εάν το χώμα είναι γεμάτο, οι ρίζες δεν θα διεισδύσουν και δεν θα αναπτυχθούν. Οργώστε το ή φέρτε φρέσκο ​​χώμα.
 • Η ομαδοποίηση είναι υπέροχη σε τρία ή πέντε. Αυτό θα δώσει στον κήπο σας μια όψη πληρότητας από μακριά, και αν τα πέντε φυτά ανθίσουν όλα με διαφορετικό χρώμα, ακόμα καλύτερα! Φυτέψτε έτσι ώστε να έχετε λίγο χρώμα ανθισμένο όλο το χρόνο.
 • Ναι, ο εξωραϊσμός του σπιτιού σας χρειάζεται νερό, αλλά όχι πάρα πολύ. Χρησιμοποιήστε χώμα για να δημιουργήσετε οποιαδήποτε χαμηλή περιοχή, έτσι ώστε το νερό να μην συγκεντρώνεται.
 • Σκεφτείτε το φως του ήλιου που θα πάρει κάθε φυτό και πόσο χρειάζεται (ή δεν χρειάζεται).
 • Γνωρίστε τα όριά σας όταν πρόκειται για τη συντήρηση του εξωραϊσμού του σπιτιού σας. Όσο περισσότερο φυτεύετε, τόσο περισσότερο πρέπει να τείνετε.
 • Το πιο σημαντικό, γνωρίζετε τον προϋπολογισμό σας! Ο εξωραϊσμός του σπιτιού μπορεί να σας ξεφύγει αν δεν είστε προσεκτικοί. Προσδιορίστε πόσα μπορείτε να διαθέσετε για να ξοδέψετε, πόσα μπορείτε να ξοδέψετε για συντήρηση και να είστε σταθεροί να τα τηρήσετε.

Πώς οργανώνετε τα φυτά στον εξωραϊσμό;

Υπάρχουν δύο απλοί κανόνες για τα σχέδια εξωραϊσμού του σπιτιού όταν πρόκειται για την τακτοποίηση λουλουδιών και φυτών.

 1. Φυτέψτε μεμονωμένα φυτά έτσι ώστε να αγγίζουν μόλις ωριμάσουν το καθένα.
 2. Αφήστε τις μάζες των φυτών να επικαλύπτονται και να γεμίσουν κενά και μεγάλες περιοχές, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή.

Τι μπορώ να φυτέψω κοντά στα θεμέλια του σπιτιού μου;

Τα ετήσια λουλούδια και τα μικρά ριζικά φυτά μπορούν να φυτευτούν σε απόσταση έξι ιντσών από τα θεμέλια του σπιτιού σας. Εάν ο εξωραϊσμός του σπιτιού σας περιλαμβάνει θάμνους ή θάμνους, θα πρέπει να φυτευτούν τουλάχιστον ένα πόδι μακριά από το θεμέλιο. Τώρα που έχετε μια κατεύθυνση για να ξεκινήσετε με τον εξωραϊσμό του σπιτιού σας, ολοκληρώστε το και, στη συνέχεια, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τη δουλειά σας! Αποκτήστε τον εξωραϊσμό του σπιτιού που χρειάζεστε στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας. Καλέστε 817-396-0125 σήμερα.

Schreibe einen Kommentar