Πώς μπορώ να κάνω την αυλή μου να φαίνεται ωραία;

0
Πώς μπορώ να κάνω την αυλή μου να φαίνεται ωραία;
Ένα σπίτι με κήπο μπροστά στην αυλή.

Πώς μπορώ να κάνω την αυλή μου να φαίνεται ωραία;

Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται να διατηρήσετε την αυλή σας όμορφη. Οι επιλογές σας κυμαίνονται από απλά έργα όπως η προσθήκη φυτών σε ένα ολοκληρωμένο έργο σχεδιασμού τοπίου. Μερικοί βασικοί τρόποι για να διατηρήσετε το γκαζόν σας όμορφο είναι η τακτική φροντίδα του γκαζόν που περιλαμβάνει το τράβηγμα ζιζανίων, το τσουγκράνισμα και το κόψιμο δέντρων, θάμνων και φυτών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λειτουργίες όπως φυτά, λουτρά πουλιών ή κατασκευή πυροσβεστικού λάκκου ή σκάψιμο λίμνης.

Αλλά, αν θέλετε να πάτε όλα έξω, μπορεί να θέλετε να έχετε μια εταιρεία τοπίου να κάνει την αυλή σας έργο τέχνης. Οι επαγγελματίες εξωραϊσμού προσθέτουν χαρακτηριστικά όπως φυτά ή λίμνες ή μονοπάτια πεζών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να είναι αισθητικά ευχάριστα. Μια επαγγελματικά διαμορφωμένη αυλή θα προσθέσει επίσης αξία στο σπίτι σας.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε την αυλή σας έργο τέχνης και θέλετε να βρείτε μια επαγγελματική ομάδα σχεδιασμού τοπίου στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ του Τέξας, ανατρέξτε στους έμπειρους ειδικούς του τοπίου στο MDM Landscapes. Μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την αυλή σας τηλεφωνώντας 817-396-0125.

Πώς σχεδιάζω το τοπίο;

Είτε σκοπεύετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία είτε να το κάνετε μόνοι σας, ο σχεδιασμός τοπίου απαιτεί πολύ σχεδιασμό, ακόμα κι αν ο σχεδιασμός είναι απλός. Σκεφτείτε ένα μοντέλο εξωραϊσμού όπως θα μπορούσατε να αναδιαμορφώσετε ένα εσωτερικό σπίτι.

Τουλάχιστον, όταν σχεδιάζετε ένα έργο εξωραϊσμού, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε έναν χάρτη τοπίου της ιδιοκτησίας σας που περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά, από κτίρια έως δέντρα, ώστε να έχετε μια ιδέα για την περιοχή εργασίας σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί ανίχνευσης και να σχεδιάσετε πάνω από τον χάρτη για να δημιουργήσετε το σχέδιό σας. Εδώ μπορείτε να παίξετε με διάφορες ιδέες για να βεβαιωθείτε ότι θα λειτουργήσουν με αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Εδώ, μπορείτε να σκιαγραφήσετε όχι μόνο τη βασική σχεδίαση, αλλά και να καταλάβετε πού βρίσκονται τα μοτίβα κυκλοφορίας και πού πηγαίνουν τα συστήματα φωτισμού, η άρδευση και τα σημεία πρόσβασης.

Αφού σχεδιάσετε ένα εφαρμόσιμο σχέδιο, θα σχεδιάσετε το τελικό σχέδιο. Το σχέδιό σας θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσει το κλίμα και τους τύπους φυτών που θα θέλετε να βάλετε μαζί με τα χαρακτηριστικά. Μόλις έχετε ένα σχέδιο σε εφαρμογή, είναι καιρός να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό και να επιλέξετε τα υλικά. Αφού επιλεγούν τα υλικά, είστε έτοιμοι να ασχοληθείτε με τη φυσική εργασία του εξωραϊσμού.

Υπάρχει κάποια εφαρμογή για σχεδιασμό τοπίου;

Όπως σχεδόν με οτιδήποτε άλλο, η σχεδίαση τοπίου έχει εφαρμογές που σας βοηθούν να σχεδιάσετε. Ακόμα κι αν πρόκειται να προσλάβετε μια ομάδα εξωραϊσμού για να κάνει τη δουλειά, μια εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ιδέες για το σχέδιο και να δείτε αν συνεργάζονται με την ιδιοκτησία σας. Ορισμένες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες είναι οι Houzz, iScape και Microsoft Pix Camera. Κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές έχει διαφορετικές δυνατότητες και πολλές είναι δωρεάν. Ορισμένα, όπως το iScape και το Landscaper’s Companion, είναι διαθέσιμα μόνο σε iPhone και προϊόντα με λειτουργικό σύστημα Apple. Πολλά είναι διαθέσιμα τόσο για χρήστες Apple όσο και για Android.

Γιατί ο σχεδιασμός τοπίου είναι σημαντικός

Είτε θέλουμε ένα απλό είτε σύνθετο σχέδιο, όταν προσπαθούμε να κάνουμε την αυλή μας να φαίνεται πιο όμορφη με κάποιο τρόπο, το κάνουμε γενικά για να βελτιώσουμε την ευημερία και την ποιότητα ζωής μας. Με αυτόν τον τρόπο, ο σχεδιασμός τοπίου είναι σαν να τοποθετούμε ένα έργο τέχνης στα σπίτια μας. Ο εξωραϊσμός μπορεί να σας προσφέρει μέρη για ήσυχη υποχώρηση ή προβληματισμό από τη μία πλευρά ή να δημιουργήσει ένα μέρος για κοινωνικές συναναστροφές.

Ταυτόχρονα, ο εξωραϊσμός προσφέρει και πρακτικές πτυχές. Τα καλά σχέδια θα βοηθήσουν στην αποφυγή της διάβρωσης, ειδικά όταν προσθέτετε τοίχους αντιστήριξης. Ο ποιοτικός εξωραϊσμός μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις πλημμύρες και, ανάλογα με τον τύπο των φυτών που έχετε, να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα και ακόμη και να βελτιώσετε το περιβάλλον. Η προσθήκη γηγενών φυτών, για παράδειγμα, θα λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά τους από τα τοπικά εδάφη χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα χημικά λιπάσματα και θα είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τα τοπικά πουλιά και άλλα μικρά ζώα. Ο εξωραϊσμός συχνά θα βελτιώσει και την αξία του ακινήτου σας.

Ενώ ο εξωραϊσμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της διάβρωσης και των πλημμυρών, οι υδρορροές του σπιτιού σας είναι επίσης απαραίτητες όταν πρόκειται για την αποχέτευση και την προστασία του σπιτιού σας από προβλήματα όπως η διάβρωση. Εάν έχετε βουλωμένα ή κατεστραμμένα υδρορροές, θα θέλετε να καλέσετε υπηρεσίες υδρορροής για να λάβετε βοήθεια μαζί τους.

Ποια είναι τα στοιχεία του σχεδιασμού τοπίου;

Όπως και με άλλους τύπους σχεδιασμού, ο σχεδιασμός τοπίου περιλαμβάνει ορισμένα βασικά στοιχεία όπως περιγράφονται παρακάτω. Κάθε στοιχείο θα επηρεάσει το άλλο, επομένως τα στοιχεία σχεδίασης πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά.

  • Μάζα: Αυτή είναι η περιγραφή του χώρου που καταλαμβάνει ένα μεμονωμένο αντικείμενο ή μια ομάδα αντικειμένων. l Τα εξαρτήματα όπως τα κρεβάτια φύτευσης ή ακόμα και τα μεμονωμένα φυτά σε έναν κήπο έχουν μέγεθος ανάλογα με το περιβάλλον.
  • Μορφή: Αυτό είναι το σχήμα των αντικειμένων στο τοπίο και θα εμφανιστούν διαφορετικά σχήματα που κυμαίνονται από ορθογώνια και τρίγωνα και κύκλους έως ακανόνιστα σχήματα.
  • Γραμμή: Οι γραμμές μεταφέρουν το μάτι μέσα από το τοπίο για να δημιουργήσουν ροή.
  • Υφή: Προσθέτει ενδιαφέρον και πλούτο στο σχέδιο.
  • Χρώμα: Το χρώμα προσθέτει επίσης ενδιαφέρον και πλούτο στο σχέδιο.

Σχεδιασμός και συντήρηση τοπίου

Με τον ίδιο τρόπο που ένα σπίτι χρειάζεται συντήρηση για να συνεχίσει να φαίνεται ωραίο και για να λειτουργούν σωστά όλα τα στοιχεία του, ο σχεδιασμός του τοπίου σας θα απαιτεί κάποια συντήρηση. Ωστόσο, τα επίπεδα συντήρησης θα ποικίλλουν, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού. Τα ιθαγενή φυτά θα απαιτήσουν λιγότερα λιπάσματα, για παράδειγμα, από τα μη ιθαγενή είδη. Θα πρέπει να διατηρείτε καθαρά στοιχεία όπως τα συστήματα άρδευσης, ώστε να λειτουργούν σωστά. Άλλη συντήρηση θα περιλαμβάνει το κούρεμα και το ξεβοτάνισμα και το τσουγκράνα.

Σχεδιασμός τοπίου και κηπουρική

Ο σχεδιασμός τοπίου και ο σχεδιασμός του κήπου μοιράζονται πολλά στοιχεία. Λαμβάνουν τον προγραμματισμό και λαμβάνουν υπόψη στοιχεία όπως η γραμμή, η υφή και η μορφή. Στην πραγματικότητα, ένας κήπος μπορεί να είναι μέρος του σχεδιασμού του τοπίου σας, ιδιαίτερα για την αυλή σας. Οι κήποι θα αποτελούνται κυρίως από μαλακά στοιχεία, όπως θάμνοι, δέντρα ή λουλούδια, αλλά οι κήποι μπορεί επίσης να έχουν σκληρά τοπία όπως κιόσκια ή παγκάκια. Όλα τα στοιχεία θα συνεργαστούν για ένα υπέροχο σχέδιο.

Πόσο κοστίζει η πρόσληψη ενός σχεδιαστή τοπίου;

Ως επί το πλείστον, το κόστος για την ανάπτυξη ενός σχεδιασμού τοπίου θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του ακινήτου και την τοποθεσία. Η επεξεργασία ενός λεπτομερούς σχεδίου μπορεί να κοστίσει μεταξύ 300 και 15.000 $. Τα έργα ενδέχεται να χρεώνονται με ωριαία τιμή, τιμή περιοχής ή κατ‘ αποκοπή. Για μια διαβούλευση, μπορεί να περιμένετε να πληρώσετε $50 έως $100 ανά ώρα ή περισσότερο. Δραστηριότητες όπως η δοκιμή εδάφους θα κοστίζουν από 20 έως 100 $.

Ένας Σχεδιαστής Τοπίου εργάζεται σε ένα Σχέδιο Μελέτης.

Σχεδιασμός τοπίου κοντά μου

Όταν αναζητάτε ποιοτικό σχεδιασμό τοπίου στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας, βασιστείτε στα πλεονεκτήματα του MDM Landscapes. Προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών. Μάθετε τα πάντα καλώντας μας στο 817-396-0125.

The post Πώς μπορώ να κάνω την αυλή μου να φαίνεται ωραία; εμφανίστηκε πρώτα στις .

Schreibe einen Kommentar