Οι περιορισμοί άρδευσης έρχονται καθώς η Δύση μάχεται την ιστορική ξηρασία

11
Οι περιορισμοί άρδευσης έρχονται καθώς η Δύση μάχεται την ιστορική ξηρασία
image_pdf

ξηρασία

Η Καλιφόρνια και το μεγαλύτερο μέρος των δυτικών ΗΠΑ εισέρχονται σε μια περίοδο ιστορικής ξηρασίας που οι ειδικοί λένε ότι θα επεκτείνει τα αποθέματα νερού, θα αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και θα φέρει νέους περιορισμούς στη χρήση του νερού – ιδιαίτερα για χρήση σε εξωτερικούς χώρους – καθώς ξεδιπλώνεται το καλοκαίρι.

Η Westlands Water District, η οποία εξυπηρετεί αγροκτήματα και αγροτικές κοινότητες στη δυτική πλευρά των κομητειών Fresno και Kings στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ήδη την απαγόρευση της άρδευσης υπαίθριων τοπίων στις 26 Μαΐου. Πολλές άλλες περιοχές ενδέχεται να ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά τους.

Συνθήκες ξηρασίας

Η κίνηση της Westlands ήρθε ως αντίδραση σε μια ανακοίνωση του ομοσπονδιακού Γραφείου Αναβάθμισης, το οποίο εκχωρεί την παροχή νερού στο Central Valley Project (CVP), ότι θα μειώσει την παροχή του σε δημοτικούς και βιομηχανικούς φορείς από 55% σε 25%. Αν και η αρχική παροχή νερού CVP είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, οι συνθήκες έχουν υποβαθμιστεί από τότε, σύμφωνα με το Γραφείο, με τη λεκάνη απορροής του ποταμού Σακραμέντο-Σαν Χοακίν να βρίσκεται επί του παρόντος στην πιο ξηρή από το 1977. Μεταξύ των προβλέψεων της 1ης Απριλίου και της 1ης Μαΐου, υπήρξε 685.000 στρέμματα-πόδια μείωση της προβλεπόμενης φυσικής ροής προς τους ποταμούς Σακραμέντο, Φτερό, Γιούμπα και Αμερική.

Σύμφωνα με Τα νέα του Mercury, το χιόνι στη Σιέρα Νεβάδα ήταν μόλις 59% του κανονικού την 1η Απριλίου — μετά τον δεύτερο ξηρό χειμώνα στη σειρά — και ο ζεστός καιρός τον Μάιο έλιωσε μεγάλο μέρος του χιονιού πολύ πιο γρήγορα από ό,τι προβλεπόταν. «Λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ξηρασίας, η εισροή στις δεξαμενές μας ήταν μικρότερη από ό,τι περιμέναμε», είπε στην εφημερίδα η Mary Lee Knecht, εκπρόσωπος του Γραφείου. «Οι συνθήκες είναι τόσο ξηρές, το νερό εμποτίστηκε σε ξηρό έδαφος ή εξατμίστηκε».

Μια μέρα νωρίτερα, το Γραφείο είχε επίσης ανακοινώσει περιορισμούς πυρκαγιών στην Αριζόνα, τη νότια Νεβάδα και τη νότια Καλιφόρνια. Περιλάμβανε απαγορεύσεις για τη λειτουργία μηχανοκίνητου οχήματος ή εξοπλισμού κινητήρων εσωτερικής καύσης χωρίς αναστολέα σπινθήρων. κάπνισμα μόνο σε κλειστά οχήματα και συγκόλληση ή λειτουργία πυρσού ασετυλίνης με ανοιχτές φλόγες (εκτός από άδεια). Το Προεδρείο ανέφερε ολοένα και πιο υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και ξηρή βλάστηση. (Για συμβουλές εξωραϊσμού για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς, κάντε κλικ εδώ.)

Χρήση περιορισμών

Στην κομητεία Santa Clara, το Valley Water District αντέδρασε στην κατάταξή του ως «ακραία ξηρασία» καλώντας για εθελοντική μείωση της χρήσης νερού από 20% σε 25% στα τέλη Απριλίου. «Κατά μέσο όρο, περισσότερο από το 50% της χρήσης νερού στο μέσο σπίτι γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Η αντικατάσταση του χλοοτάπητά σας με ένα τοπίο αποδοτικό για το νερό μπορεί να μειώσει σημαντικά τη χρήση σας. Το Πρόγραμμα εκπτώσεων Landscape μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Tony Estremera σε μια δήλωση.

Ωστόσο, οι εκκλήσεις για μείωση της χρήσης του νερού μπορεί να μην είναι εθελοντικές για πολύ περισσότερο. είπε ο Rick Callender, Διευθύνων Σύμβουλος της SC Valley Water District Τα νέα του Mercury, «Βρισκόμαστε πραγματικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα αναζητήσουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την έκτακτη ανάγκη. Το κοινό θα πρέπει να περιμένει αυστηρότερους περιορισμούς».

Τα νέα του Mercury αναφέρθηκε περαιτέρω, «Η περιφέρεια θα εξετάσει ποιους περιορισμούς θα θέσει σε ισχύ στις 8 Ιουνίου στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της. Είναι πιθανό να περιλαμβάνουν όρια στην υπαίθρια άρδευση σε σπίτια και επιχειρήσεις, περικοπές νερού για γήπεδα γκολφ και άλλες περιοχές και πρόσθετα μέτρα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ξηρασίας 2012-16 και σε προηγούμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ξηρασίας που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970».

Συνολική εικόνα

Σε μια ομιλία την περασμένη εβδομάδα, η Elizabeth Klein, Ανώτερη Σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ είπε στην Επιτροπή Φυσικών Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων: «Δεν έχουμε δει ποτέ ξηρασία στην κλίμακα και την ένταση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, και είναι πιθανό ότι αυτό μπορεί να είναι η βάση για το μέλλον». Η ίδια ανέφερε περαιτέρω:

  • Η Καλιφόρνια βιώνει αυτήν τη στιγμή το τρίτο ξηρότερο έτος που έχει καταγραφεί. τα δύο δύο πιο ξηρά χρόνια που έχουν καταγραφεί και η πιο ξηρή χρονιά από το 1977.
  • Στη λεκάνη του ποταμού Κολοράντο, τα έτη από το 2000 ήταν η πιο ξηρή περίοδος 22 ετών στη λεκάνη του ποταμού Κολοράντο σε περισσότερα από 100 χρόνια τήρησης αρχείων και μία από τις ξηρότερες των τελευταίων 1.200 ετών σύμφωνα με στοιχεία.
  • Οι λεκάνες Pecos και Rio Grande στο Νέο Μεξικό εισέρχονται στη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ακραίων συνθηκών ξηρασίας σε έναν κύκλο που έχει διαρκέσει περισσότερες από δύο δεκαετίες. Το Elephant Butte Reservoir, η μεγαλύτερη δεξαμενή στο Νέο Μεξικό, αναμένεται να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο αποθήκευσης από το 1954 φέτος με χωρητικότητα 1%.
  • Η λεκάνη του Klamath βιώνει ένα από τα πιο ξηρά υδρολογικά χρόνια που έχει καταγραφεί. Η βροχόπτωση από το έτος μέχρι σήμερα είναι περίπου 40% του μέσου όρου και οι εισροές στη λίμνη Upper Klamath – την κύρια αποθήκευση νερού – είναι περίπου 35% του μέσου όρου, το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί. Ο κυβερνήτης του Όρεγκον κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας στη λεκάνη πριν από σχεδόν δύο μήνες.

«Κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη από μόνη της, αλλά συνδυάζονται με έντονες συνθήκες ξηρασίας σε πολλές άλλες λεκάνες όπως το Rio Grande και το Pecos φέτος, και συλλογικά, μια πολύ δύσκολη κατάσταση παροχής νερού εκτυλίσσεται σε μεγάλο μέρος της δυτικά», δήλωσε ο Κλάιν. Για την πλήρη δήλωση, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προοπτικών, επισκεφθείτε εδώ.

Σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η εξοικονόμηση νερού, πολλές υδάτινες περιοχές προσφέρουν κίνητρα και εκπτώσεις—ιδιαίτερα για μετατροπές τοπίων με χαμηλά νερά και αναβαθμίσεις εξοπλισμού άρδευσης. Για περισσότερα σχετικά με το Πρόγραμμα εκπτώσεων Landscape Water District της Santa Clara Valley, επισκεφθείτε εδώ. Ακόμα κι αν δεν επιδιώκουν έκπτωση, αυτά καταλόγους περιφερειακών εγκαταστάσεων χαμηλής και πολύ χαμηλής χρήσης νερού μπορεί να είναι ένας χρήσιμος οδηγός. Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία άλλων συνδέσμων για οδηγούς και πρότυπα βιώσιμου σχεδιασμού τοπίου εδώ. Για συμβουλές σχετικά με το ξεπερασμένο, όπως ισχύουν για την επιλογή χλοοτάπητα, κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar