Οι εταιρείες εξωραϊσμού μοιράζονται συμβουλές για την αποφυγή της διάβρωσης του εδάφους

0
Οι εταιρείες εξωραϊσμού μοιράζονται συμβουλές για την αποφυγή της διάβρωσης του εδάφους

Οι εταιρείες εξωραϊσμού γνωρίζουν ότι η διάβρωση του εδάφους είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει πόνο και πόνο στην καρδιά. Μετά το σχεδιασμό και τη δημιουργία του γκαζόν σας, μπορεί να είναι μεγάλη έκπληξη να διαπιστώσετε ότι με την πάροδο του χρόνου, η αυλή σας δεν είναι πλέον επίπεδη ή ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν ξεβράσει πολύτιμο χώμα από τα δέντρα και τα φυτά σας.

Με απλά λόγια, η διάβρωση του εδάφους είναι απώλεια εδάφους. Αν και η διάβρωση είναι ένα φυσικό και αναμενόμενο φαινόμενο στη φύση, η διάβρωση του εδάφους σε μια αυλή μπορεί να σημαίνει απώλεια τροφής για τα φυτά και τα δέντρα, απόφραξη στις αποχετεύσεις και πιθανώς ανομοιόμορφα μπαλώματα στην αυλή σας.
Η διάβρωση του εδάφους σε μικρή κλίμακα αναμένεται, ωστόσο, για να αποφευχθεί η διάβρωση μεγαλύτερης κλίμακας και να ξεπεραστούν τα προβλήματα διάβρωσης με την πάροδο του χρόνου, είναι καλύτερο να εντοπιστούν εταιρείες εξωραϊσμού που μπορούν προληπτικά να επιθεωρήσουν και να αντιμετωπίσουν προβληματικές περιοχές προτού συμβούν.

Οι εταιρείες εξωραϊσμού προτείνουν διαφορετικά και ενδεχομένως πολλά μέτρα ανάλογα με τη σοβαρότητα του ζητήματος. Μόλις γίνει μια ενδελεχής επιθεώρηση του κήπου σας, εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται πιθανές προβληματικές περιοχές. Λεπτομέρειες σχετικά με προβλήματα του παρελθόντος μπορεί επίσης να είναι πολύ ενημερωτικές όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για την ελαχιστοποίηση της διάβρωσης του εδάφους.

 • Έλεγχος του ποτίσματος και της αποστράγγισης
 • Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ελέγξουν οι εταιρείες εξωραϊσμού είναι το πρόγραμμα ποτίσματος σας. Ποτίζετε υπερβολικά το γκαζόν σας; Πόσο συχνά ποτίζετε τον κήπο σας και για πόσο; Εάν αναμένονται βροχές, το πρόγραμμα ποτίσματος σας θα πρέπει να προσαρμοστεί έτσι ώστε η αυλή να μην πνιγεί.

 • Φυτέψτε δέντρα, θάμνους και γρασίδι
 • Τα δέντρα και οι θάμνοι όταν φυτεύονται στρατηγικά είναι ιδανικά για τη συγκράτηση του εδάφους καθώς το ριζικό τους σύστημα κρατά το έδαφος και το διατηρεί στη θέση του. Τα φύλλα τους μπορούν να λειτουργήσουν ως ομπρέλες για να εμποδίσουν τη βροχή και να μειώσουν τις επιπτώσεις στο έδαφος.

 • Χρησιμοποιήστε σάπια φύλλα για να μειώσετε τη διάβρωση του εδάφους
 • Το σάπια φύλλα έχει πολλά οφέλη πέρα ​​από τη διάβρωση του εδάφους, επομένως είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε σάπια φύλλα στην αυλή σας. Είτε η ομάδα υπηρεσιών συντήρησης τοπίου χρησιμοποιεί αποκόμματα γρασιδιού ως σάπια φύλλα είτε απλώνει τσιπς φλοιού, και τα δύο λειτουργούν καλά καθώς βαραίνουν το χώμα και βοηθούν να διατηρηθεί στη θέση του.

 • Βάλτε μονοπάτια και πεζόδρομους
 • Τα μονοπάτια και οι διάδρομοι σάς δίνουν τη δυνατότητα να περιηγείστε στο γκαζόν σας χωρίς να πατάτε απευθείας στο χώμα. Αυτό διασφαλίζει ότι το έδαφος δεν συσσωρεύεται και συμπιέζεται, γεγονός που μειώνει τη διάβρωση λόγω της απορροής του νερού. Επιτρέπει επίσης την καλύτερη εγκατάσταση των ριζών στο έδαφος.

 • Χρησιμοποιήστε περιγράμματα, τοίχους αντιστήριξης ή κορμούς ινών
 • Τα σύνορα, οι τοίχοι αντιστήριξης και οι κορμοί ινών περιέχουν το χώμα που ξεπλένεται λόγω της απορροής του νερού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γύρω από παρτέρια, υπερυψωμένες περιοχές, γύρω από δέντρα και επικλινείς περιοχές. Από καιρό σε καιρό, το έδαφος θα πρέπει να ισοπεδώνεται για να μειωθεί η συσσώρευση εδάφους στις κατασκευές.

 • Αερίστε το έδαφος
 • Ο αερισμός του εδάφους είναι σημαντικός για να δώσει το γρασίδι και το χώμα σας χώρο για αναπνοή. Διασπά το συμπιεσμένο έδαφος και επιτρέπει την καλύτερη ανάπτυξη των φυτών και των ριζών, κάτι που με τη σειρά του βοηθά στη διάβρωση του εδάφους.

  Οι εταιρείες εξωραϊσμού γνωρίζουν ότι το καλό έδαφος είναι το θεμέλιο για ένα γερό γκαζόν. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσετε τον κήπο σας υγιή.

  Schreibe einen Kommentar