Μετρήσιμες συμβουλές για το πότε και πόσο

11
Μετρήσιμες συμβουλές για το πότε και πόσο
image_pdf

νερό

Είναι ζεστό και ξηρό και υποψιάζεστε ότι τα δέντρα του πελάτη σας χρειάζονται πότισμα. Αλλά πώς ξέρετε σίγουρα, και πώς πολύ χρειάζεται νερό; Εξάλλου, το υπερβολικό πότισμα δεν είναι ούτε υγιεινό. Πώς λοιπόν μπορείτε να κάνετε ένα ενημερωμένο σχέδιο για όσους δεν διαθέτουν συστήματα άρδευσης; ο Το Arbor Day Foundation προσφέρει αυτές τις απλές και μετρήσιμες συμβουλές.

Το τεστ κατσαβιδιού. Υπάρχει ένα απλό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να δείτε εάν ένα δέντρο χρειάζεται νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μακρύ κατσαβίδι με λεπίδα ελάχιστης έξι ιντσών, ανιχνεύστε το έδαφος σε διάφορες θέσεις κάτω από τη γραμμή σταγόνας (η πιο απομακρυσμένη άκρη του θόλου του δέντρου). Εάν δυσκολεύεστε να διερευνήσετε σε βάθος έξι έως οκτώ ιντσών και η φυσική βροχόπτωση δεν προβλέπεται, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε ένα καθεστώς ποτίσματος ή να ενημερώσετε τους πελάτες για την αναγκαιότητα.

The Bucket Test. Συνήθως, ένας εύκαμπτος σωλήνας κήπου που λειτουργεί με μέτριο ρυθμό θα διασκορπίσει 5 έως 10 γαλόνια νερού ανά λεπτό. Αυτό είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τον εύκαμπτο σωλήνα ενός πελάτη — γι‘ αυτό δοκιμάστε τον. Χρησιμοποιώντας έναν κάδο πέντε γαλονιών, μετρήστε πόσο χρόνο χρειάζεται ο εύκαμπτος σωλήνας για να τον γεμίσει. Η γνώση του ρυθμού ροής του σωλήνα θα σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη διάρκεια ποτίσματος για τα δέντρα του ακινήτου, καθώς ο γενικός κανόνας είναι να δίνετε στο δέντρο περίπου 10 γαλόνια νερού ανά ίντσα διαμέτρου κορμού.

Νεαρά δέντρα. Όπως γνωρίζετε, τα νέα δέντρα, ή αυτά που φυτεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν κορμούς λιγότερο από μία ίντσα σε διάμετρο, απαιτούν συχνότερο πότισμα. Ενημερώστε τους πελάτες να στοχεύουν δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, ποτίζοντας το δέντρο για περίπου ένα λεπτό για να εξασφαλίσουν βαθύ μούλιασμα. Θα πρέπει να διατηρούν τη ροή του νερού σε μέτρια επίπεδα. Ή ιδανικά, εγκαταστήστε ένα σακούλα ποτίσματος δέντρων βραδείας αποδέσμευσης γύρω από νέα ή νεαρά δέντρα. Αυτός ο τύπος συστήματος μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο για εσάς και τους πελάτες σας και πραγματικά αθροίζεται όταν φροντίζετε πολλά δέντρα!

Παλαιότερα δέντρα. Τα εγκατεστημένα δέντρα, ή αυτά των δύο ετών και άνω, συνήθως δεν χρειάζεται να ποτίζονται τόσο συχνά. Επιδιώξτε μια φορά την εβδομάδα ή κάθε δεύτερη εβδομάδα, ανάλογα με το πώς το έδαφος συγκρατεί την υγρασία. Κατά τη διάρκεια ασυνήθιστα ξηρών περιόδων, αυτά τα δέντρα πρέπει να εμποτιστούν βαθιά για να παραμείνουν υγιή. Ένα κοινό λάθος με τα εγκατεστημένα δέντρα είναι να τους δίνουμε ρηχές δόσεις ποτίσματος εστιασμένες στη βάση του δέντρου. Αποφύγετε αυτό χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα εμποτισμού σε ένα σπειροειδές σχέδιο που εκτείνεται μέχρι τη γραμμή σταγόνας του δέντρου. Μια μεγάλη περίοδος (τέσσερις ώρες ή περισσότερο) χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα εμποτισμού θα ποτίσει σωστά ολόκληρο το ριζικό σύστημα του δέντρου.

Ο Pete Smith είναι Πιστοποιημένος δενδροκόμος με ISA με το Arbor Day Foundation. Μια πρωτότυπη έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στο Arbor Day Foundation Ιστολόγιο.

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για τη φροντίδα των δέντρων; Επισκεφθείτε την Tree Services®, μέρος του Χλόη οικογένεια.

Θέλετε να μιλήσετε με συνομηλίκους για τη φροντίδα των δέντρων; Επισκέψου το Φόρουμ φροντίδας δέντρων στο www.expired-link.com, άλλο μέλος του Χλόη οικογένεια.

Schreibe einen Kommentar