Μείωση των αναγκών σε νερό σε ένα ακίνητο στην έρημο

13
Μείωση των αναγκών σε νερό σε ένα ακίνητο στην έρημο
image_pdf

ΕγώΣτην Αριζόνα, ένα πρόγραμμα για την αντικατάσταση του πράσινου χλοοτάπητα με το φυσικό τοπίο της ερήμου γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο Phoenix Sky Harbor αναμένεται να εξοικονομήσει 400.000 $ ετησίως σε εργασία και υλικά, καθώς και εκατομμύρια γαλόνια νερού. Το αεροδρόμιο έχει υιοθετήσει την προσέγγιση xeriscape – μια μέθοδο εξωραϊσμού που αναπτύχθηκε για ξηρά και ημίξηρα κλίματα που χρησιμοποιεί τεχνικές εξοικονόμησης νερού (όπως η χρήση φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία, σάπια φύλλα και αποτελεσματική άρδευση).

xeriscape

(Φωτογραφίες: Phoenix Sky Harbor International Airport)

Αυτό το έργο αντικατάστασης χλοοτάπητα και εξωραϊσμού, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2019, είναι ένα βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για το αεροδρόμιο—και την πόλη. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για την ξηρότητά της και έντονος καλοκαιρινός καύσωνας, που κάνει ένα premium στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι η διατήρηση του νερού είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της μητροπολιτικής περιοχής του Φοίνιξ.

Η κατανάλωση νερού στο αεροδρόμιο Sky Harbor ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 30 εκατομμύρια γαλόνια ανά μήνα, κάτι που απαιτεί τέτοιες προσπάθειες εξοικονόμησης, όπως η χρήση του xeriscape χαμηλής άρδευσης. Η αφαίρεση όλου του χλοοτάπητα (που απαιτεί υψηλή κατανάλωση νερού) από τους χώρους του αεροδρομίου αναμένεται να μειώσει δραματικά τη χρήση νερού, κατά 5,375 εκατομμύρια γαλόνια ετησίως.

Η αντικατάσταση του γρασιδιού (που απαιτούσε επίσης υψηλή συντήρηση καθώς και νερό) είναι το κατάλληλο τοπίο της ερήμου που περιλαμβάνει τα εξής:

  • 435 νέα δέντρα χαμηλής χρήσης νερού
  • 75 σαγκουάρο (είδος κάκτου), 61 από τα οποία διασώθηκαν από τις περιοχές όπου αφαιρέθηκε ο χλοοτάπητας
  • 275 μεγάλοι κάκτοι (ocotillo, senita, τοτέμ κοντάρι, μεξικάνικος φράκτης, σωλήνας οργάνων και αργεντίνικη οδοντογλυφίδα).
  • Περίπου 2.900 φυτά και θάμνοι

Αυτά τα παχύφυτα και τα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά είναι χαρακτηριστικά της ερήμου. Ωστόσο, εν τω μεταξύ, ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό τοπίου που δημιουργήθηκε ως μέρος αυτού του έργου έχει σκοπό να προκαλέσει εικόνες της αεροπορίας από μια απροσδόκητη πηγή: καλάθια γκαμπιονιού γεμάτα βράχους.

xeriscape

Τα καλάθια Gabion χρησιμοποιούνται συνήθως κοντά σε πλαγιές και όχθες για την καταπολέμηση της διάβρωσης του νερού.

Τα καλάθια Gabion χρησιμοποιούνται συνήθως κοντά σε πλαγιές και όχθες για την καταπολέμηση της υδάτινης διάβρωσης, καθώς και για να προσφέρουν ένα οπτικά ευχάριστο στοιχείο. Στο Sky Harbor, υπάρχουν τώρα 8.950 γραμμικά πόδια (ή 1,7 μίλια) συρματοκιβωτίων σε περιοχές όπου παλαιότερα αναπτυσσόταν ο χλοοτάπητας, και αυτά έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται την περιστρεφόμενη δίνη στο άκρο των φτερών που δημιουργείται από πίδακες υψηλής ταχύτητας.

„Αυτή η ένωση πρωτόγονων εξωραϊσμού και αερομεταφερόμενων αεροσκαφών υψηλής τεχνολογίας είναι η τέλεια γιορτή της δουλειάς που κάνουμε και του τόπου όπου εργαζόμαστε“, δήλωσε ο James E. Bennett, διευθυντής αεροπορικών υπηρεσιών στο Sky Harbor. «Οι επισκέπτες που φτάνουν από όλο τον κόσμο είναι πλέον ευπρόσδεκτοι από το θέαμα του εδάφους που αντικατοπτρίζει το φυσικό μας περιβάλλον στην έρημο Sonoran και τη δέσμευσή μας για περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Το Τμήμα Αεροπορίας δημιούργησε ένα Σχέδιο Διαχείρισης Αειφορίας με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης νερού κατά 10% έως το 2020. Το Τμήμα Αεροπορίας συνεργάστηκε με το Τμήμα Υδάτινων Υπηρεσιών του Phoenix πραγματοποιώντας επιθεωρήσεις νερού στα τρία αεροδρόμιά του και ανέπτυξε ένα σχέδιο εξοικονόμησης νερού που περιγράφει τις καλύτερες ευκαιρίες για διατήρηση νερού.

Η δήμαρχος του Phoenix, Kate Gallego, απηχεί την έκκληση για βιώσιμη χρήση των πόρων. „Το Phoenix είναι βαθιά αφοσιωμένο στη βιωσιμότητα και έχει δεσμευτεί για τριάντα τοις εκατό μείωση των αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την κοινότητα έως το 2025. Ένα ζωτικό μέρος αυτών των προσπαθειών διατήρησης είναι να κρατάμε το νερό πάνω από το μυαλό σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε“, είπε. «Βήματα, όπως αυτά που έγιναν από το Sky Harbor, για τη μείωση της χρήσης του νερού διασφαλίζουν ότι η όμορφη πόλη μας θα συνεχίσει να ευδοκιμεί για τις επόμενες γενιές. Ν

Διεθνές Αεροδρόμιο Phoenix Sky Harbor αποτελεί μέρος του συστήματος αεροδρομίων του Phoenix, το οποίο ανήκει και λειτουργεί από το The City of Phoenix.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected]

Θέλετε να μιλήσετε για τις στρατηγικές άρδευσης με συναδέλφους επαγγελματίες φροντίδας του γκαζόν και του τοπίου; Λάβετε μέρος στις συζητήσεις στο Φόρουμ άρδευσης στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar