Η Newsom ζητά την απαγόρευση της CA για την άρδευση „μη λειτουργικού“ χλοοτάπητα

11
Η Newsom ζητά την απαγόρευση της CA για την άρδευση „μη λειτουργικού“ χλοοτάπητα
image_pdf
Newsom

WestWide Drought Tracker, U Idaho/WRCC, Πηγή δεδομένων: PRISM (Prelim), δημιουργήθηκε στις 2 Απριλίου 2022.

Το μέτρο ξηρασίας θα ισχύει μόνο για χλοοτάπητα που γειτνιάζουν με μεγάλα βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια.

Μετά τους πιο ξηρούς πρώτους τρεις μήνες ενός έτους στην καταγεγραμμένη ιστορία της Καλιφόρνια, ο Κυβερνήτης Gavin Newsom διέταξε την περασμένη εβδομάδα το Κρατικό Συμβούλιο Ελέγχου Υδάτινων Πόρων (SWRCB) να αξιολογήσει την υιοθέτηση κανονισμών που απαγορεύουν την άρδευση «μη λειτουργικού» χλοοτάπητα δίπλα σε μεγάλα βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια. Η απαγόρευση δεν θα περιλαμβάνει χλοοτάπητες κατοικιών ή γρασίδι που χρησιμοποιούνται για αναψυχή, όπως σχολικά γήπεδα, αθλητικά γήπεδα και πάρκα. Μπορείτε να βρείτε αντίγραφο του εκτελεστικού διατάγματος εδώ.

Το Υπουργείο Υδάτινων Πόρων (DWR) εκτιμά ότι αυτή η απαγόρευση από μόνη της θα οδηγήσει σε πιθανή εξοικονόμηση νερού πολλών εκατοντάδων χιλιάδων στρέμματα. Ένα στρέμμα νερού εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών περίπου νοικοκυριών για ένα χρόνο.

«Ενώ έχουμε κάνει ιστορικές επενδύσεις για την προστασία των κοινοτήτων, της οικονομίας και των οικοσυστημάτων μας από την επιδείνωση της ξηρασίας στη Δύση, είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε ο κυβερνήτης Newsom. «Σήμερα, καλώ τις τοπικές υπηρεσίες ύδρευσης να εφαρμόσουν πιο επιθετικά μέτρα εξοικονόμησης νερού, συμπεριλαμβανομένου του να αξιολογήσει το Συμβούλιο Υδάτων την απαγόρευση του ποτίσματος καλλωπιστικού χόρτου σε εμπορικές ιδιοκτησίες, κάτι που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρήσης νερού σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από το κλίμα, πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να κάνουμε τη διατήρηση του νερού τρόπο ζωής».

Το διάταγμα καλούσε το SWRCB να εξετάσει το ενδεχόμενο να απαιτήσει από τους προμηθευτές αστικού νερού να ενεργοποιήσουν, τουλάχιστον, το Επίπεδο 2 των προσαρμοσμένων σχεδίων έκτακτης ανάγκης λειψυδρίας τους. Αυτά τα σχέδια, που απαιτούνται από τον κρατικό νόμο, αναπτύσσονται από τοπικούς οργανισμούς ύδρευσης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας. Η ενεργοποίηση του επιπέδου 2 αυτών των σχεδίων περιλαμβάνει την εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης νερού για την προετοιμασία για επίπεδο λειψυδρίας έως και 20%. Για παράδειγμα, σε πολλές κοινότητες, αυτό θα σήμαινε μείωση του αριθμού των ημερών που οι κάτοικοι μπορούν να ποτίζουν σε εξωτερικούς χώρους, μεταξύ άλλων μέτρων.

Newsom

Σε υψόμετρο 6.800′ το μεγαλύτερο μέρος του χιονιού έχει λιώσει στο σταθμό Phillips στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα.

Στατιστικά ελλείψεων

Η έλλειψη χιονιού είναι ο κύριος παράγοντας της κατάστασης. Την 1η Απριλίου, η DWR διεξήγαγε την τέταρτη έρευνα χιονιού της σεζόν στο σταθμό Phillips και κατέγραψε μόλις 2,5″ βάθος χιονιού και νερό χιονιού ισοδύναμο 1″, που είναι το 4% του μέσου όρου για αυτήν την τοποθεσία και την ημερομηνία. Σε μια κανονική εποχή, το βάθος του χιονιού θα ήταν περίπου πέντε πόδια βάθος αυτή την εποχή του χρόνου.

Οι ξηρές συνθήκες επηρεάζουν κάθε περιοχή της πολιτείας, καθώς οι χιονοπτώσεις της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Σιέρα είναι όλες λίγο πάνω από το 28% έως 43% του μέσου όρου για αυτήν την ημερομηνία. Η 1η Απριλίου είναι συνήθως όταν η χιονοκύστη είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο η χιονοκύστη σε όλη την πολιτεία πιθανότατα κορυφώθηκε στις αρχές Μαρτίου αυτού του έτους και η χιονοκύστη στη Βόρεια Σιέρα κορυφώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου. Σε όλη την επικράτεια, το χιόνι είναι μόλις 38% του μέσου όρου για αυτήν την ημερομηνία.

«Οι συνθήκες που βλέπουμε σήμερα μιλούν για το πόσο σοβαρή παραμένει η ξηρασία μας. Η DWR σχεδιάζει για την πραγματικότητα ενός τρίτου ξηρού έτους από την έναρξη του υδάτινου έτους την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε η διευθύντρια του DWR Karla Nemeth. «Ενώ η DWR έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία πρόβλεψης και άλλα εργαλεία για να διασφαλίσει ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο το λιώσιμο του χιονιού που λαμβάνουμε, η εξοικονόμηση νερού θα παραμείνει το καλύτερο εργαλείο μας ενόψει αυτής της συνεχιζόμενης ξηρασίας και των επιπτώσεων της θέρμανσης του κλίματος σε όλη την πολιτεία. Όλοι οι Καλιφορνέζοι πρέπει να επικεντρωθούν στη διατήρηση του νερού τώρα».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανταπόκριση της πολιτείας στην ξηρασία και τις πηγές πληροφόρησης που είναι διαθέσιμες στο κοινό διατίθενται στη διεύθυνση https://dought.ca.gov/.

Διάγραμμα: WestWide Drought Tracker, U Idaho/WRCC, Πηγή δεδομένων: PRISM (Prelim), δημιουργήθηκε στις 2 Απριλίου 2022.

Φωτογραφίες: Kenneth James / Τμήμα Υδατικών Πόρων Καλιφόρνια

Για ένα άρθρο σχετικά με το «Χόρτα ζεστής περιόδου και εξοικονόμηση νερού στην Καλιφόρνια», κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar