Επιρροές γειτονιάς και ομοτίμων στη διατήρηση του νερού

12
Επιρροές γειτονιάς και ομοτίμων στη διατήρηση του νερού
image_pdf

διατήρησηΓνωρίζατε ότι η «πίεση των συνομηλίκων» μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες ποτίσματος και τη διατήρηση του γκαζόν; Η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Laura Warner μελετά τις κοινωνικές συμπεριφορές που οδηγούν στη χρήση και τη διατήρηση του νερού. Η πιο πρόσφατη έρευνά της, που δημοσιεύτηκε στο Αστική Δασοκομία και Αστικό Πρασίνισμαδείχνει ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το τι κάνουν οι άλλοι και τι περιμένουν οι άλλοι—ακόμα και με ζητήματα όπως π.χ άρδευση γκαζόν. Με άλλα λόγια, παίρνουμε το προβάδισμα από ανθρώπους πέρα ​​από τους σημαντικούς άλλους και φίλους μας. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, η Warner πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει τις κοινότητες να μειώσουν τη χρήση νερού.

«Υπάρχει μια ευκαιρία να γίνει πιο ορατή η διατήρηση του νερού μέσω συνομιλιών, με ομάδες επιρροής που μοιράζονται πρακτικές διατήρησης με αυτούς που επηρεάζουν», δήλωσε ο Warner, αναπληρωτής καθηγητής γεωργικής εκπαίδευσης και επικοινωνίας UF/IFAS. «Για να επηρεάσουν τους άλλους, οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση νερού πρέπει να μοιράζονται ρητά τι κάνουν προσωπικά για να εξοικονομήσουν νερό».

Αντίθετα, διαπίστωσε ότι όσο λιγότερο πιστεύετε ότι οι γείτονές σας εξοικονομούν, τόσο πιο πιθανό είναι να εξοικονομήσετε νερό. Αντί να ευθυγραμμίζονται με τις ενέργειες των γειτόνων, φαίνεται ότι οι άνθρωποι συντηρούν για να αναπληρώσουν την αντιληπτή έλλειψη διατήρησης στη γειτονιά τους. Εναλλακτικά, οι άνθρωποι μπορεί δεν εξοικονομούν νερό γιατί πιστεύουν ότι οι γείτονές τους εξοικονομούν αρκετά για όλους. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εξεταστεί αυτή η περίπλοκη σχέση της κοινότητας, είπε.

Η λειψυδρία είναι ένα ζήτημα σε εθνικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η οικιακή ζήτηση νερού αυξήθηκε περισσότερο από 600% από το 1960 έως το 2014. Περίπου το 75% του οικιακού νερού των ΗΠΑ χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, με περισσότερο από το μισό από αυτό να προορίζεται για άρδευση τοπίου, σύμφωνα με την UF/IFAS.

Για να πραγματοποιήσει τη μελέτη, η Warner διεξήγαγε μια εθνική διαδικτυακή έρευνα σε 2.601 ενήλικες. Έθεσε στους συμμετέχοντες ερωτήσεις σχετικά με το πώς ποτίζουν τις αυλές τους και αν πιστεύουν ότι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων ασχολούνται με την εξοικονόμηση νερού. Μέτρησε επίσης τις αντιλήψεις των ανθρώπων για το πώς περιμένουν οι άλλοι να ενεργούν όταν χρησιμοποιούν νερό.

Στη μελέτη, η Warner χρησιμοποιεί όρους όπως «ομάδες αναφοράς», οι οποίοι είναι άνθρωποι που μπορεί να σας επηρεάσουν – θετικά ή αρνητικά. «Ας πούμε ότι έχω την επιλογή να πάω για τρέξιμο το βράδυ ή να κάτσω να παρακολουθώ τηλεόραση», είπε. «Ο σύζυγός μου είναι ανάμεσα στους σημαντικούς μου άλλους και οι ενέργειές του επηρεάζουν τις αποφάσεις μου σε μεγάλο βαθμό, αλλά μπορεί να εξακολουθώ να επηρεάζομαι από το τι κάνει η ομάδα αναφοράς, που αποτελείται από τους γείτονές μου. Με άλλα λόγια, αν ο άντρας μου πάει για τρέξιμο, είναι πολύ πιθανό να το κάνω, αλλά αν δω ένα σωρό γείτονες να τρέχουν, είναι ακόμα πιο πιθανό να βγω έξω και να ασκηθώ».

«Η ουσία είναι ότι η προστασία μεταξύ των ανθρώπων στις ΗΠΑ είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένη με αυτό που πιστεύουν οι άλλοι κάνω έναντι όσων άλλων αναμένω», είπε η Warner. «Εφαρμόζοντας στο προηγούμενο παράδειγμά μου, αν ο σύζυγός μου πάει για τρέξιμο, είναι πιο πιθανό να το κάνω εγώ παρά αν απλώς πιστεύω ότι θέλει να τρέξω».

Με την ίδια λογική, εάν ένα άτομο πιστεύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικονομούν νερό μέσω καλών πρακτικών άρδευσης, είναι πιο πιθανό να το κάνει. «Αυτό είναι σημαντικό γιατί η διατήρηση της άρδευσης είναι μια κάπως αόρατη συμπεριφορά», είπε. «Μπορεί λανθασμένα να πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εξοικονομούν οικονομία επειδή δεν παρατηρώ ότι οι εκτοξευτήρες ενός νοικοκυριού δεν έχουν ενεργοποιηθεί ή μπορεί να μην βλέπω ότι έχουν εγκαταστήσει τεχνολογίες άρδευσης εξοικονόμησης νερού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι λιγότερο πιθανό [conserve water] εγώ ο ίδιος.“

Φωτογραφία: Tyler Jones, φωτογραφία UF/IFAS

Το επερχόμενο Χλόη Το καλοκαιρινό τεύχος θα επικεντρωθεί σε θέματα βιωσιμότητας και πρασίνου, συμπεριλαμβανομένου ενός άρθρου για την εξοικονόμηση νερού από Conserva Irrigation. Θα θέλετε να αναφέρετε αυτό το ζήτημα ξανά και ξανά για πράσινους πόρους. Αποκτήστε το έντυπό σας σήμερα με ένα δωρεάν συνδρομή.

Θέλετε να μιλήσετε με συναδέλφους για τη φροντίδα του γκαζόν και τον εξωραϊσμό σχετικά με την άρδευση και τη διαχείριση του νερού; Επισκέψου το Δικαστήριο στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar