Δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες λύσεις αποστράγγισης γκαζόν που λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα

0
Δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες λύσεις αποστράγγισης γκαζόν που λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πώς ξέρετε ότι χρειάζεστε λύσεις αποστράγγισης χλοοτάπητα; Υπάρχουν πολλά ενδεικτικά σημάδια. Ωστόσο, εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα που μπορείτε να προσέξετε:

  • Εάν το χώμα στην αυλή σας είναι πυκνό και δεν επιτρέπει στο νερό να περάσει αρκετά γρήγορα, θα πρέπει να σκεφτείτε την αποστράγγιση.
  • Εάν το γρασίδι σας είναι πολύ επίπεδο και δεν στραγγίζει το υπερβολικό νερό, θα έχετε πρόβλημα με μουσκεμένο έδαφος
  • Εάν υπάρχει υγρασία στο υπόγειο, η βαθμολόγηση της αυλής σας θα μπορούσε να κατευθύνει το νερό προς τα θεμέλια του σπιτιού σας. Καθόλου κουλ! Χρειάζεστε έναν ειδικό για να το ελέγξει για εσάς.
  • Εάν έχετε ένα τμήμα όπου τα φυτά φαίνονται αδυνατισμένα και κιτρινισμένα, μάθετε εάν το νερό στραγγίζει σωστά. Τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να διαρρεύσουν αφήνοντας τα φυτά σας πεινασμένα.

Ακόμα κι αν όλα φαίνονται τώρα, καλέστε μας, ούτως ή άλλως. Η βελτίωση της αποχέτευσης είναι μια από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στο Tender Care Lawn Service και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μάθετε ότι έχετε πρόβλημα αποχέτευσης όταν έρθει η βροχή.
Ένα βρεγμένο γκαζόν αποτελεί καλό σπίτι ή χώρο αναπαραγωγής για κουνούπια και άλλους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Επιπλέον, αφήνοντας το χώμα σας να παραμείνει βρεγμένο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά να διαρρεύσουν, αφήνοντας πίσω τα υποσιτισμένα φυτά.

Γιατί χρειάζεστε επαγγελματικές λύσεις αποστράγγισης χλοοτάπητα

Η εφαρμογή λύσεων αποστράγγισης γκαζόν δεν είναι φανταχτερή δουλειά, τουλάχιστον δεν είναι το είδος της εργασίας που θα περιμένατε συνεχώς. Περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, σκάψιμο χαρακωμάτων, έλεγχο των υδρορροών σας, εγκατάσταση στόμιων εκροής και πολλά άλλα.
«Αλλά το γκαζόν μου φαίνεται αρκετά επίπεδο χωρίς βουτιές!» λες? Λοιπόν, δεν είναι αυτό που μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας, είναι αυτό που ανακαλύπτεται όταν οι εταιρείες εξωραϊσμού ελέγχουν τους βαθμούς. Θα εκπλαγείτε ότι ενώ το έδαφος φαίνεται κεκλιμένο, μπορεί να έχει πολλά μέρη που είναι πιθανοί βάλτοι.
Αν ζείτε σε περιοχή όπου ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ψηλός, θα έχετε προβλήματα με το νερό. Οι υπηρεσίες φροντίδας χλοοτάπητα αποστραγγίζουν το νερό στην αποχέτευση των καταιγίδων ή στο κράσπεδο, αλλά δεν έχουν πάντα τη σωστή ταξινόμηση της επιφάνειας. Γι‘ αυτό θα πρέπει να καλέσετε την εταιρεία μας φροντίδας γκαζόν εάν παρατηρήσετε ότι ορισμένα μπαλώματα στο γρασίδι σας συγκρατούν νερό μετά από μια βροχόπτωση.

Οι πιο κοινές αιτίες προβλημάτων αποστράγγισης χλοοτάπητα

Υπάρχουν διάφορες αιτίες προβλημάτων αποχέτευσης στο τοπίο σας. Πριν από την εφαρμογή λύσεων αποστράγγισης χλοοτάπητα, μια εταιρεία συντήρησης γκαζόν πρέπει πρώτα να διαγνώσει το πρόβλημα.
Ακολουθούν μερικές από τις πιο κοινές αιτίες προβλημάτων αποχέτευσης:

Παρατεταμένα επιφανειακά νερά

Αυτό συμβαίνει κυρίως σε περιοχές που έχουν αργιλώδες έδαφος. Εάν παρατηρήσετε το νερό να καθυστερεί μετά από μια νεροποντή, πιθανότατα οι σχεδιαστές τοπίου σας δεν βαθμολόγησαν σωστά. Πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό.

Καταρροές

Το κύριο πρόβλημα με τα στόμια εκροής είναι όταν δεν έχουν χώρο να στραγγίσουν το νερό τους. Το νερό ακολουθεί την κλίση και κατασκηνώνει σε ένα σημείο στο γκαζόν. Δεδομένου ότι στα φυτά δεν αρέσει να μένουν πνιγμένα εκτός αν είναι μαγγρόβια, αρχίζουν να πεθαίνουν.

Υψηλός υδροφόρος ορίζοντας

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά το καλό είναι ότι υπάρχει λύση, όπως θα συζητήσουμε αργότερα. Οι εταιρείες εξωραϊσμού συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες χλοοτάπητα σχετικά με αυτό το πρόβλημα. Η ύπαρξη υψηλού υδροφόρου ορίζοντα είναι το πρόβλημα της φύσης, επομένως θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσετε με μια φυσική λύση, σηκώνοντας το τραπέζι ή χρησιμοποιώντας φυτά που τα πάνε καλά σε περιοχές με υψηλό νερό.

Ένα σκληρό τηγάνι

Ένα σκληρό τηγάνι είναι ένα έμπλαστρο που απλά δεν αφήνει το νερό να περάσει. Επομένως, όταν υπάρχει νεροποντή, το νερό παραμένει στην επιφάνεια μέχρι να εξατμιστεί. Αυτό μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο πρόβλημα κατά την περίοδο των βροχών. Μια σκληρή λεκάνη σχηματίζεται συνήθως κάτω από το επάνω, καλλιεργήσιμο στρώμα εδάφους.

Αλλαγές βαθμού

Αρχικά, μπορεί να είχατε καλή ταξινόμηση στο γκαζόν σας, αλλά καθώς καλλιεργούσατε πράγματα, χρησιμοποιούσατε λίπασμα και σάπια φύλλα, το έδαφος ανεβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Οι γείτονές σας μπορεί επίσης να αυξήσουν τους βαθμούς τους, κατευθύνοντας έτσι εν αγνοία τους την απορροή τους προς το γκαζόν σας.

Συνιστώμενες λύσεις αποστράγγισης χλοοτάπητα

Αφού μια ομάδα εταιρειών σέρβις χλοοτάπητα διαγνώσει το πρόβλημα της αποστράγγισης, θα είναι καιρός να εφαρμοστούν κατάλληλες λύσεις αποστράγγισης χλοοτάπητα. Η λύση που θα υιοθετηθεί για το γκαζόν σας θα εξαρτηθεί από τον τύπο του ζητήματος αποχέτευσης.
Εδώ είναι τα πιο κοινά συστήματα αποστράγγισης για χλοοτάπητες

Χλοώδης σαλάτα

Αυτό είναι ένα γρασίδι με τη σωστή κλίση για την αποστράγγιση του νερού. Μοιάζει με έναν όμορφο, μικρό καταπράσινο λόφο ακριβώς στην αυλή σας. Οι ειδικοί συνιστούν μια πτώση 1 ίντσας για κάθε 10 πόδια. Ένα καλοφτιαγμένο γρασίδι μπορεί να αυξήσει υπέροχα την αισθητική της αυλής σας.

Γαλλική αποστράγγιση

Οτιδήποτε γαλλικό (όπως οι τηγανιτές πατάτες) είναι υπέροχο, όπως και το γαλλικό σύστημα αποχέτευσης, το οποίο είναι ίσως το πιο δημοφιλές από όλα τα συστήματα αποχέτευσης. Είναι απλό όμως! Ένας πλαστικός διάτρητος σωλήνας καλύπτεται με ύφασμα και στη συνέχεια θάβεται με χαλίκι ακριβώς κάτω από το πρόβλημα της αποστράγγισης. Κατευθύνει το νερό στο κράσπεδο ή στο σύστημα αποχέτευσης. Σου είπα… είναι γαλλικά!

Τμήμα τυρφώνων

Για αυτό, απλώς προμηθευτείτε φυτά που είναι γνωστό ότι τα πάνε καλά σε συνθήκες υγρασίας. Τα εγγενή φυτά είναι τα καλύτερα για αυτό το τμήμα. Οι εταιρείες εξωραϊσμού μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα σωστά φυτά.

Αποχέτευση τάφρου

Αυτή είναι μια τσιμεντένια τάφρο. Είναι καλυμμένο με σχάρες και έχει τοποθετημένα φίλτρα στο εσωτερικό για να περνάει μόνο το νερό. Οι αποχετεύσεις των τάφρων είναι κυρίως για τη συλλογή του νερού από την αυλή και τη μεταφορά του στην κύρια αποχέτευση.

Ένα υπόγειο πηγάδι

Αυτό είναι ένα υπόγειο πηγάδι όπου κατευθύνετε το νερό από τα στόμια εκροής, οι υδρορροές της οροφής αναδύονται εκπομπές και ακόμη και οι γαλλικές αποχετεύσεις. Στη συνέχεια, το νερό βρίσκει το δρόμο του έξω από το πηγάδι και πηγαίνει πίσω στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε το επιπλέον νερό από το γρασίδι σας. Ωστόσο, το υπόγειο πηγάδι πρέπει να βρίσκεται στην καλύτερη θέση.

Πώς μπορούν να σας βοηθήσουν οι λύσεις αποστράγγισης γκαζόν

Όπως αναμφίβολα έχετε δει εδώ, υπάρχουν πολλές λύσεις αποστράγγισης γκαζόν. Μπορείτε επίσης να δείτε ότι η διάγνωση του προβλήματος μπορεί να είναι δύσκολη εάν δεν έχετε την τεχνογνωσία. Στην TCLS, έχουμε βοηθήσει πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιών στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας τις καλύτερες λύσεις αποχέτευσης για τους χλοοτάπητες τους.
Μια επαγγελματική ομάδα συζητά τις καλύτερες επιλογές μαζί σας και εξηγεί τι θα συμβεί σε κάθε βήμα. Μαζί, θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις αποστράγγισης γκαζόν για το γκαζόν σας και θα απαλλαγούμε από όλα τα προβλήματα αποστράγγισης μια για πάντα.

Εάν χρειάζεστε λύσεις αποστράγγισης χλοοτάπητα, καλέστε μας στο 337-313-3002 και θα κανονίσουμε ένα ραντεβού μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Schreibe einen Kommentar