Διατηρώντας το πράσινο, με λιγότερο νερό

13
Διατηρώντας το πράσινο, με λιγότερο νερό
image_pdf

ρεΑνάλογα με το πού βρίσκεστε, η έξυπνη άρδευση θα σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Ωστόσο, για όσους από εμάς είναι επιρρεπείς στα ζεστά ξηρά καλοκαίρια της Νότιας Καλιφόρνια, σημαίνει εξοικονόμηση νερού όπου και όποτε είναι δυνατόν. Η φροντίδα του χλοοτάπητα και των τοπίων είναι μια εργασία που διαρκεί όλο το χρόνο και πρέπει να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες εποχές και τις καιρικές συνθήκες. Το καλοκαίρι είναι το πιο απειλητικό για τους χλοοτάπητες, καθώς η υψηλή ζέστη, ο ξηρός αέρας και η έλλειψη βροχοπτώσεων δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για να ροδίσουν οι χλοοτάπητες.

Προκειμένου να μετριαστεί η βλάβη που προκαλείται από τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, η προληπτική φροντίδα είναι το κλειδί. Το να ακονίσετε τις λεπίδες των χλοοκοπτικών σας, να προσαρμόσετε τις λεπίδες για μεγαλύτερη/μεγαλύτερη κοπή και να ρυθμίσετε το τοπίο σας να ποτίζεται το πρωί είναι όλες δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές που κάνουν τα τοπία να ανθίζουν στη ζέστη, αλλά το πραγματικό κόλπο που βρήκαμε Το μεγαλύτερο όφελος των πελατών μας είναι η εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος άρδευσης πριν οι θερμοκρασίες φτάσουν στα τριψήφια επίπεδα.

άρδευση

Η αποτελεσματική άρδευση συμβάλλει στη μείωση του κόστους και της χρήσης του νερού. (Φωτογραφία: Freepik)

Ως επαγγελματίας τοπίου, οι πελάτες σας βασίζονται σε εσάς για να τους παρέχετε απαράμιλλες υπηρεσίες και ένα υπέροχο τοπίο, αλλά όταν η δουλειά σας επιτρέπει στο τοπίο τους να παραμείνει ακμαίο ακόμα και μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα έχετε κερδίσει πραγματικά την αφοσίωσή τους. Ειδικά όταν τους εξοικονομείτε χρήματα για τον λογαριασμό του νερού σε μια εποχή που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος είναι στην οροφή.

Για να γίνει αυτό, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος άρδευσης. Η εταιρεία μας έχει συνεργαστεί με την Weathermatic και χρησιμοποιούμε την τεχνολογία SmartLink τους. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα άλλα συστήματα άρδευσης για να διαλέξετε. Η τεχνολογία έξυπνης άρδευσης έχει αναπτυχθεί για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και τα τοπία των πελατών σας πιο πράσινα.

Τι είναι η έξυπνη άρδευση;

Η έξυπνη άρδευση, όπως το SmartLink, είναι μια προηγμένη έξυπνη τεχνολογία διαχείρισης νερού και τοποθεσίας που έχει αναπτυχθεί και είναι διαθέσιμη στη βιομηχανία τοπίου. Είναι ένα ασύρματο δίκτυο που, σε αντίθεση με τα συστήματα καταιονισμού που βασίζονται σε χρονοδιακόπτη, λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες του εδάφους για να αποφύγει το υποβρύχιο ή το υπερβολικό πότισμα, το οποίο βλάπτει ένα τοπίο. Αυτά τα συστήματα διαθέτουν μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να ποτίζετε ένα ακίνητο από οποιαδήποτε τοποθεσία. Και, με τη δυνατότητα να ελέγχετε έως και εκατοντάδες διαφορετικούς ιστότοπους στο διαδίκτυο, η τεχνολογία έξυπνης άρδευσης καθιστά πολύ εύκολη τη διαχείριση συστημάτων άρδευσης για ενώσεις ιδιοκτητών σπιτιού, γήπεδα γκολφ, κυβερνητικούς δήμους, αεροδρόμια και άλλα εμπορικά ακίνητα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης της τεχνολογίας έξυπνης άρδευσης; Τα συστήματα καταιωνιστήρων που βασίζονται σε χρονοδιακόπτη μπορούν να υπερνερώνουν έως και 50% σε τακτική βάση και να βλάπτουν τις εγκαταστάσεις, τα λύματα και να αυξάνουν σημαντικά τους λογαριασμούς νερού του πελάτη σας. Με τα έξυπνα συστήματα άρδευσης, μπορείτε να προσελκύσετε πελάτες και υποψήφιους πελάτες με μειωμένο κόστος νερού και χωρίς περιττή χρήση νερού, καθώς και με τη δυνατότητα να προσφέρετε ένα παρθένο τοπίο όλο το χρόνο.

Η έξυπνη τεχνολογία άρδευσης προσφέρει πλεονεκτήματα όπως:

  • Τα συστήματα εγκαθίστανται και ενεργοποιούνται μέσα σε λίγα λεπτά.
  • Οι πελάτες εξοικονομούν έως και 70% στους λογαριασμούς νερού.
  • Η πρόσβαση στα συστήματα είναι δυνατή από οποιονδήποτε υπολογιστή ή φορητή συσκευή 24/7.
  • Τα συστήματα είναι εξοπλισμένα με διαδικτυακό προγραμματισμό και αποθήκευση δεδομένων.
  • Εξοικονόμηση νερού 20-30%.
  • Αυτόματες ενημερώσεις για να παραμείνουν σε συμμόρφωση με τους τοπικούς περιορισμούς ποτίσματος.
  • Τα συστήματα παράγουν αναφορές εξοικονόμησης νερού για να παρέχουν στους πελάτες.
  • Τα συστήματα σας ειδοποιούν για τυχόν προβλήματα με τα συστήματα άρδευσης του πελάτη σας.

Ο Angelo είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Η Stay Green, Inc., πάροχος υπηρεσιών συντήρησης τοπίου, φροντίδας δέντρων και φυτοϋγειονομικής περίθαλψης για πρεμιέρα οικιστικών, εμπορικών και βιομηχανικών ακινήτων σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected]

Σημείωση του συντάκτη: Ο Ιούλιος έχει οριστεί ως Μήνας Έξυπνης Άρδευσης, μια πρωτοβουλία του Irrigation Association (IA) που προωθεί τη σημασία και την αξία των πρακτικών έξυπνης άρδευσης. Οι επαγγελματίες του κλάδου ενθαρρύνονται να ευαισθητοποιήσουν για όλες τις πτυχές της έξυπνης άρδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και των τεχνολογιών που εφαρμόζουν αποτελεσματικά το νερό σε χλοοτάπητα, τοπία και γεωργικά χωράφια σε όλο τον κόσμο. Η IA θα πραγματοποιήσει επίσης μια εβδομάδα εικονικής εκπαίδευσης από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου. Επίσκεψη irrigation.org να μάθω περισσότερα.

Schreibe einen Kommentar