Δενδροφύτευση στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας

0
Δενδροφύτευση στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Τέξας
Ένα άτομο φυτεύει ένα δέντρο.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε ένα δέντρο;

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να φυτέψετε δέντρα, γενικά είναι καλύτερο να τα φυτέψετε το φθινόπωρο. Ωστόσο, οι χρόνοι δενδροφύτευσης μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με το πού ζείτε και το είδος του δέντρου που φυτεύετε. Ως επί το πλείστον, είναι καλύτερο να φυτέψετε το δέντρο είτε στα τέλη Αυγούστου είτε στις αρχές Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου σε εύκρατες περιοχές. Ακόμα και αυτοί οι μήνες είναι σχετικοί, ανάλογα με το πού μένεις. Θέλετε να φυτέψετε όταν αρχίσει να αισθάνεται πραγματικά δροσερό, κάτι που στο Τέξας μπορεί να είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου. Ο ψυχρός καιρός ενθαρρύνει την καλή ανάπτυξη των ριζών. Ο ψυχρότερος καιρός και οι παγετοί, καθώς και ο καυτός καιρός του καλοκαιριού, μπορούν να βλάψουν τα δέντρα και να περιορίσουν την ανάπτυξη.

Υπάρχουν κάποια δέντρα όπως πεύκα ή άλλα αειθαλή που μπορείτε να φυτέψετε είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο γιατί δεν αδρανούν. Τα οπωροφόρα δέντρα μπορούν να φυτευτούν είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο ανάλογα με το πόσο βαρύς είναι ο χειμώνας σας. Αν έχετε έντονους χειμώνες, τότε η άνοιξη είναι η καλύτερη, ενώ σε πιο ήπιους χειμώνες, μπορείτε να φυτέψετε το φθινόπωρο. Μερικά δημοφιλή δέντρα που χρησιμοποιούνται στον εξωραϊσμό όπως τα δέντρα σημύδας, ιτιάς, σκυλόξυλο ή μανόλια θα πρέπει να φυτεύονται την άνοιξη και να ποτίζονται σωστά όλο το καλοκαίρι, επειδή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εδραιωθούν.

Εάν σχεδιάζετε να φυτέψετε δέντρα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους ή να έχετε δέντρα ως μέρος του εξωραϊσμού σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα δέντρα είναι κομμένα και καλά φροντισμένα. Για εξειδικευμένη φροντίδα δέντρων στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, το TX βασίζεται στους επαγγελματίες του MDM Landscapes. Προσφέρουμε μια πλήρη σειρά υπηρεσιών περιποίησης δέντρων και εξωραϊσμού. Μάθετε περισσότερα καλώντας στο 817-396-0125.

Ποιος είναι ο σκοπός της φύτευσης δέντρων;

Η δενδροφύτευση έχει διάφορους σκοπούς. Με τόση συζήτηση για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, μπορεί να αναρωτηθείτε, «Βοηθά το περιβάλλον η φύτευση δέντρου;» Η απλή απάντηση είναι «ναι». Παράγουν οξυγόνο και απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα. Βοηθούν στη διαχείριση των πλημμυρών και της διάβρωσης του εδάφους. Βοηθούν στον έλεγχο του κλίματος, μετριάζοντας τις επιδράσεις του ήλιου, τη βροχή και τον άνεμο, και χρησιμεύουν ως μέρη φωλιάς και πηγές τροφής για μια ποικιλία ζώων. Χρησιμεύουν επίσης ως πηγή τροφής για τον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων φρούτων όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια, καθώς και οι ξηροί καρποί όπως τα πεκάν.

Τα δέντρα είναι επίσης απαραίτητα για τον εξωραϊσμό τόσο σε εμπορικά όσο και σε οικιστικά περιβάλλοντα. Όχι μόνο βοηθούν στην πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρών, αλλά επηρεάζουν τα σπίτια μας, παρέχοντας σκιά το καλοκαίρι που επηρεάζει το κόστος ψύξης. Μπορεί να αναρωτιέστε για το οικονομικό όφελος από τη φύτευση δέντρων και να αναρωτιέστε, «Αξίζει τον κόπο η δεντροφύτευση;» Μαζί με τη μείωση του ενεργειακού κόστους το καλοκαίρι, τα δέντρα έχουν μεγάλη οικονομική αξία όταν πρόκειται για ιδιωτική ιδιοκτησία. Τα δέντρα, για παράδειγμα, βελτιώνουν την ελκυστικότητα των σπιτιών και ο εξαιρετικός εξωραϊσμός μπορεί να αυξήσει την τιμή πώλησης ενός σπιτιού από 6% έως 7%. Ο υπέροχος εξωραϊσμός μπορεί να αυξήσει την αξία του ακινήτου κατά 20%.

Ποια δέντρα μπορούν να φυτευτούν κοντά σε ένα σπίτι;

Όταν φυτεύετε δέντρα, πρέπει να έχετε μια στρατηγική όσον αφορά την επιλογή δέντρων που θα φυτέψετε κοντά στο σπίτι σας. Ορισμένα δέντρα όπως η λευκή τέφρα, ο σφένδαμος και η λεύκα έχουν μεγάλα ριζικά συστήματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τους σωλήνες και τα θεμέλιά σας. Θέλετε να φυτέψετε δέντρα που έχουν μικρά ριζικά συστήματα. Μερικά δημοφιλή δέντρα για να φυτέψετε κοντά στο σπίτι περιλαμβάνουν:

  • Crabapple
  • αμερικάνικο γαύρο
  • Ξύλο κερασιού κορνελιάνου
  • Ιαπωνικό σφενδάμι
  • Ανθισμένο σκυλόξυλο
  • αμερικανικό πουρνάρι

Πόσο μακριά από ένα σπίτι πρέπει να φυτευτεί ένα δέντρο;

Η δενδροφύτευση μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία όταν κάνετε εξωραϊσμό. Ένα σημαντικό θέμα είναι πόσο μακριά πρέπει να φυτέψετε τα δέντρα σας από το σπίτι σας. Ενώ τα δέντρα προσφέρουν μεγάλη σκιά και μπορούν να μειώσουν το κόστος ψύξης το καλοκαίρι, υπάρχουν ορισμένα είδη όπως η λεύκα ή η λευκή τέφρα που θέλετε να φυτέψετε μακριά από το σπίτι σας. Αυτά τα δέντρα έχουν μεγάλα ή επιθετικά ριζικά συστήματα που μπορούν να βλάψουν τους σωλήνες ή το θεμέλιο σας. Στην πραγματικότητα, το μέγεθος του ριζικού συστήματος, καθώς και το ύψος και το πλάτος του όταν μεγαλώσει πλήρως θα καθορίσουν πού θα το τοποθετήσετε σε σχέση με το σπίτι σας. Οι ρίζες των δέντρων μπορούν να απλωθούν έως και τρεις φορές το πλάτος της κόμης τους.

Τα μεγαλύτερα δέντρα που μεγαλώνουν 70 πόδια ή περισσότερο θα πρέπει να φυτεύονται τουλάχιστον 20 πόδια από το σπίτι, ενώ ένα μεσαίου μεγέθους δέντρο που φτάνει σε ύψος έως και 70 πόδια θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 15 πόδια από το σπίτι. Αλλά ακόμη και μικρότερα δέντρα που έχουν ύψος κάτω από 30 πόδια θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον οκτώ έως 10 πόδια μακριά από το σπίτι. Για τα περισσότερα μονοώροφα σπίτια μεσαίου μεγέθους, τα μικρότερα και μεσαίου ύψους δέντρα είναι συνήθως τα καλύτερα. Τα μεγάλα δέντρα μπροστά από ένα μικρότερο σπίτι μπορούν να κάνουν το σπίτι να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Παρόλο που τα μεγαλύτερα δέντρα όπως οι βελανιδιές είναι πολύ δημοφιλή, τα μικρότερα δέντρα, ακόμη και με μεγαλύτερα σπίτια, μπορούν συχνά να βελτιώσουν τον εξωραϊσμό και να θέσουν το σπίτι σας σε λιγότερο κίνδυνο ζημιάς.

Δενδροφύτευση και μετέπειτα φροντίδα

Φυσικά, μόλις φυτευτούν τα δέντρα, θα πρέπει να τα φροντίσετε σωστά για να διασφαλίσετε ότι θα μεγαλώσουν σε υγιή ενήλικα δέντρα. Η δενδροφύτευση και το πότισμα είναι το κλειδί για την επιβίωση του δέντρου. Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι τα νεαρά δέντρα έχουν αρκετό νερό, ειδικά το καλοκαίρι. Πριν τα πρώτα φύλλα φτάσουν στο πλήρες μέγεθος, το δέντρο πρέπει να ποτίζεται τουλάχιστον 4 έως 5 φορές την εβδομάδα και κάθε μέρα το καλοκαίρι. Φυσικά, φροντίστε να ακολουθείτε τυχόν περιορισμούς χρήσης νερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που καθορίζονται από τις δημοτικές διατάξεις.

Το νεαρό δέντρο σας πρέπει επίσης να έχει επαρκές έδαφος. Θα ανταγωνίζονται με το γρασίδι και τα ζιζάνια για το χώμα, επομένως ένας μικρός χώρος χωρίς χλοοτάπητα θα πρέπει να διατηρείται γύρω από το δέντρο καθώς μεγαλώνει. Θα πρέπει επίσης να προστεθεί παχύ σάπια φύλλα στο έδαφος για να ελεγχθεί η ανάπτυξη των ζιζανίων, η συμπύκνωση, η διάβρωση και η διατήρηση της υγρασίας. Παλαιότερα συνιστώνταν εκτεταμένο κλάδεμα. Τώρα συνιστάται μόνο ελαφρύ ή καθόλου κλάδεμα. Το κλάδεμα σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να χρησιμοποιείται κυρίως για τη διαμόρφωση και την εκπαίδευση του δέντρου. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε ηλικία τριών ετών και μια υπηρεσία φροντίδας δέντρων όπως το MDM Landscapes μπορεί να βοηθήσει με αυτήν την υπηρεσία για να διασφαλίσει ότι γίνεται σωστά. Θέλετε επίσης να επιθεωρείτε τακτικά το δέντρο για παράσιτα και ασθένειες.

Δέντρα μπροστά από τα σπίτια

Δενδροφύτευση κοντά μου

Όσον αφορά τη φροντίδα των δέντρων, μεταξύ των πολλών υπηρεσιών που παρέχει η MDM Landscapes είναι η δενδροφύτευση καθώς και η μετέπειτα φροντίδα. Προσφέρουμε μια πλήρη σειρά υπηρεσιών περιποίησης δέντρων και εξωραϊσμού. Μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ή να προγραμματίσουμε τις υπηρεσίες μας καλώντας στο 817-396-0125.

Schreibe einen Kommentar