Απαγόρευση του Βέγκας στο «άχρηστο» γρασίδι; Τι σημαίνει πραγματικά

10
Απαγόρευση του Βέγκας στο «άχρηστο» γρασίδι;  Τι σημαίνει πραγματικά
image_pdf

απαγόρευση

Υπάρχει κάτι τέτοιο όπως „άχρηστο“ γρασίδι; Αξιωματούχοι από την Αρχή Υδάτων της Νότιας Νεβάδα (SNWA), η οποία εξυπηρετεί μια περιοχή επιρρεπής στην ξηρασία, πιστεύουν ότι υπάρχει. Στις 5 Απριλίου, ο λομπίστας του SNWA Andy Belanger ζήτησε από τους νομοθέτες από την Επιτροπή Φυσικών Πόρων της Συνέλευσης του Λας Βέγκας να επιβάλουν την αφαίρεση του «αχρησιμοποίητου» χλοοτάπητα μέχρι το τέλος του 2026. Μέσα σε λίγες μέρες, τα πρωτοσέλιδα σε όλη τη χώρα ανέφεραν τα συγκλονιστικά νέα: Λας Βέγκας επιδιώκει να απαγορεύσει το διακοσμητικό γρασίδι.

Η προτεινόμενη ιδέα για τη σταδιακή οριστική κατάργηση ορισμένων κατηγοριών χόρτου θα ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος νόμος αυτού του είδους στη χώρα. «Η κλίμακα αυτού είναι αρκετά άνευ προηγουμένου όσον αφορά την πλήρη απαγόρευση αυτού του μη λειτουργικού χλοοτάπητα», δήλωσε στο Associated Press (AP) ο Τζον Μπέργκρεν, αναλυτής πολιτικής νερού στη Western Resource Advocates. Αλλά επίσης δεν είναι τόσο δρακόντειο όσο φαίνεται αρχικά. Ο Τζάστιν Τζόουνς, ένας επίτροπος της κομητείας Κλαρκ που υπηρετεί στο συμβούλιο της υδάτινης αρχής, σχολίασε επίσης στο AP, «Για να είμαστε σαφείς, δεν θα κυνηγήσουμε την αυλή του μέσου ιδιοκτήτη σπιτιού σας». Αλλά γρασίδι στη μέση ενός πάρκου, όπου κανείς δεν περπατά: «Αυτό είναι χαζό».

Τρέχοντα Μέτρα Διατήρησης

Σύμφωνα με την Η SNWA, η κοιλάδα του Λας Βέγκας λαμβάνει περίπου το 90% του νερού της από τον ποταμό Κολοράντο, ο οποίος αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία στην καταγεγραμμένη ιστορία της λεκάνης απορροής του ποταμού λόγω των κάτω του μέσου όρου χιονόπτωσης (και της επακόλουθης απορροής) για αρκετά χρόνια. Η στάθμη του νερού της λίμνης Mead, μιας από τις κύριες δεξαμενές αποθήκευσης νερού του ποταμού και η πηγή του μεγαλύτερου μέρους του πόσιμου νερού της περιοχής, είναι πάνω από τρία τρισεκατομμύρια γαλόνια κάτω από τη χωρητικότητα και έχει πέσει περισσότερο από 130′ από τον Ιανουάριο του 2000.

Ως αποτέλεσμα, οι έντονες στρατηγικές εξοικονόμησης νερού δεν είναι νέες για το μεταμορφωμένο τοπίο της ερήμου του Λας Βέγκας. Τα υπάρχοντα όρια χλοοτάπητα πόλης περιλαμβάνουν ήδη:

  • Δεν επιτρέπεται νέος χλοοτάπητας στις μπροστινές αυλές μονοκατοικιών. Το 50% των πλευρικών και πίσω αυλών ή 100 τετραγωνικά πόδια, όποιο είναι μεγαλύτερο, μπορεί να είναι γρασίδι (μέγιστο 5.000 τετραγωνικά πόδια).
  • Ο χλοοτάπητας απαγορεύεται σε κοινόχρηστους χώρους ή μπροστινές αυλές πολυκατοικιών, όπως διαμερίσματα ή διαμερίσματα, εκτός από ιδιόκτητα πάρκα με εμβαδόν μεγαλύτερη από 10′.
  • Ο νέος χλοοτάπητας απαγορεύεται σε μη οικιστική ανάπτυξη, με εξαίρεση σχολεία, πάρκα ή νεκροταφεία ή με ειδική άδεια.
  • Τα γήπεδα γκολφ περιορίζονται σε πέντε στρέμματα κατά μέσο όρο ανά τρύπα, με μέγιστο 10 επιπλέον στρέμματα για εμβέλεια οδήγησης.
  • Τα πάρκα και οι χώροι αναψυχής με χλοοτάπητα κοινοτικής χρήσης δεν έχουν περιορισμούς χλοοτάπητα, αλλά πρέπει να συμμορφώνονται με ειδικούς κανονισμούς ποτίσματος.

Μέτρα όπως αυτό και άλλα που υιοθετήθηκαν το 2003 μείωσαν την κατανάλωση νερού κατά 52% το 2019, παρά την αύξηση του πληθυσμού κατά 730.000 κατοίκους.

Μπροστά σκληρότεροι καιροί

Αλλά μπορεί να είναι πιο δύσκολες στιγμές. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προβλέπει μεγάλη πιθανότητα η στάθμη του νερού της λίμνης Mead να πέσει κάτω από 1.075′ το 2021, πιθανώς μειώνοντας την ποσότητα του νερού που είναι διαθέσιμη στη Νεβάδα, σύμφωνα με το SNWA. Και το AP αναφέρει ότι οι εθελοντικές προσπάθειες διατήρησης επιβραδύνονται, παρά τη γενναιόδωρη πολιτική εκπτώσεων έως και 3 $ το τετραγωνικό πόδι για την αφαίρεση χλοοτάπητα.

απαγόρευση

Από την έκθεση IRPAC 2020 της SNWA.

Σε απάντηση, η SNWA έχει βάλει στόχο την εξάλειψη του «μη λειτουργικού χλοοτάπητα» κατά 50% έως το 2035, όπως περιγράφεται από τη συμβουλευτική επιτροπή ολοκληρωμένου σχεδιασμού πόρων για το 2020 (IRPAC) της Αρχής. συστάσεις. Το πρακτορείο εκτιμά ότι περισσότερα από 5.000 στρέμματα τέτοιου χλοοτάπητα – γρασίδι που δεν χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικές δραστηριότητες ή ακόμη και για περπάτημα – απλώνεται επί του παρόντος σε όλη την περιοχή, κυρίως σε μεσόγειους δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και εμπορική πρόσοψη. Η επίτευξη του στόχου του 2035, υποστηρίζει η έκθεση IRPAC, θα μπορούσε να εξοικονομήσει 365 εκατομμύρια γαλόνια νερού ετησίως.

«Κανείς δεν παίζει σε αυτό το χορτάρι. Κανείς δεν περπατά σε αυτό το γρασίδι – εκτός από τον τοπιογράφο που μερικές φορές πρέπει να μεταφέρει εξοπλισμό σε λωρίδες κυκλοφορίας για να το κουρέψει. Είναι καθαρά για επίδειξη και είναι μια πολυτέλεια που δεν μπορεί πλέον να αντέξει η κοινότητά μας», είπε ο Belanger στα μέλη της Επιτροπής της Συνέλευσης για τους Φυσικούς Πόρους, όπως αναφέρει το AP.

Δεν εξετάζεται μόνο η λειτουργία του χλοοτάπητα, αλλά και ο τύπος του χλοοτάπητα. Εκτός από την εξάλειψη του μη λειτουργικού χλοοτάπητα, ένας άλλος στόχος του IRPAC είναι ο περιορισμός των μελλοντικών εγκαταστάσεων χλοοτάπητα δροσερής περιόδου σε δημόσιους χώρους και η μετατροπή του χλοοτάπητα δροσερής περιόδου σε χλοοτάπητα ζεστής εποχής σε υπάρχοντα δημόσια πάρκα και εγκαταστάσεις. Η SNWA λέει ότι η εκτιμώμενη εξοικονόμηση νερού είναι 21 γαλόνια ανά τετραγωνικό πόδι χλοοτάπητα που μετατρέπεται και εργάζονται για τον εντοπισμό ευκαιριών μετατροπής και την παροχή προγραμμάτων κινήτρων. Οι μελλοντικές προσπάθειες για τον περιορισμό νέων εγκαταστάσεων χλοοτάπητα κατά τη διάρκεια της δροσερής περιόδου ενδέχεται να περιλαμβάνουν αλλαγές στους κανόνες σέρβις, τους κώδικες και τα διατάγματα.

Ενώ ορισμένοι επαινούν τις προτάσεις χλοοτάπητα ως απαραίτητες και ως προηγούμενο στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, άλλοι επισημαίνουν τα πολλά οφέλη του χλοοτάπητα στην καταπολέμηση των επιπτώσεων των αστικών θερμικών νησίδων και πολλά άλλα. Για τους λάτρεις του τοπίου στο Λας Βέγκας, τα μέτρα για το χλοοτάπητα θα σήμαιναν περισσότερους κανονισμούς και αναμφισβήτητα λιγότερα συμβόλαια κοπής και φροντίδας χλοοτάπητα, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει περισσότερη εργασία στις μετατροπές χλοοτάπητα και τη συνεχή συντήρηση. Η περιοχή του Λας Βέγκας προσφέρει ήδη κίνητρα για μετατροπή χλοοτάπητα και έξυπνη άρδευση. Και το SNWA προωθεί την ονομασία Water Smart Contractor για τους τοπιογράφους που ολοκληρώνουν τουλάχιστον οκτώ ώρες εκπαίδευσης SNWA για την αποδοτικότητα του νερού. Περιλαμβάνει ακόμη και έναν σύνδεσμο προς το „Find a Landscaper“ στην αρχική του σελίδα. Ο τοπιογράφος του μέλλοντος, ιδιαίτερα στο Λας Βέγκας, μπορεί πράγματι να βρει έναν ειδικό εξοικονόμησης νερού να προστίθεται όλο και περισσότερο στη λίστα των προσόντων του/της.

Για το πλήρες άρθρο του AP της 12ης Απριλίου από τον Sam Metz και τον Kevin Ritter, „Το Βέγκας που ανησυχεί για το νερό θέλει το άχρηστο γρασίδι να ανήκει στο παρελθόν“, κάντε κλικ εδώ.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ISTOCK/mikkelwilliam

Είστε λάτρης του τοπίου στο Λας Βέγκας ή σε μια παρόμοια περιοχή που προκαλείται από ξηρασία; Πώς αισθάνεστε για τα προτεινόμενα μέτρα όπως αυτό; Τονώνει την επιχείρηση εξωραϊσμού ή την εμποδίζει με ρυθμίσεις; Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί στα Σχόλια.

Schreibe einen Kommentar