Αντιμετώπιση προβλημάτων φυγοκεντρικής αντλίας άρδευσης

12
Αντιμετώπιση προβλημάτων φυγοκεντρικής αντλίας άρδευσης
image_pdf

αντλία

Είναι καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι τα συστήματα άρδευσης τίθενται σε λειτουργία. Τι γίνεται όμως αν ο πελάτης σας καλεί με πρόβλημα; Ακολουθούν μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων από Munro Companies, Inc., κατασκευαστές προϊόντων παράδοσης νερού.

Αξιολογήστε το σύστημα

Αρχικά, κοιτάξτε για να δείτε εάν έχουν γίνει αλλαγές στο περιβάλλον του συστήματος. Η νέα περίφραξη μπορεί να σημαίνει πιθανή ζημιά στις σωληνώσεις. Ο αερισμός ή τα ζώα θα μπορούσαν επίσης να σημαίνουν πιθανή ζημιά στις σωληνώσεις ή στις κεφαλές του ψεκαστήρα. Εάν προστέθηκαν ζώνες, η αντλία μπορεί τώρα να είναι μικρότερη. Τέλος, σκεφτείτε την πηγή νερού—είναι τα επίπεδα χαμηλότερα από τα συνηθισμένα για κάποιο λόγο;

Αφού εξετάσετε τις αλλαγές στην ιδιοκτησία, δείτε το σύστημα για εμφανείς προβληματικές περιοχές. Αυτά περιλαμβάνουν: διαρροή από τη θήκη ή την περιοχή σφράγισης. ραγισμένα ή φθαρμένα εξαρτήματα. βουλωμένα φίλτρα ή οθόνες. και/ή κατεστραμμένα παρεμβύσματα σε ροδέλες και δακτυλίους ο.

Προσδιορίστε το πρωτεύον ζήτημα

Ακολουθούν ορισμένα τυπικά ζητήματα και οι λύσεις τους:

 • «Η αντλία μου λειτουργεί, αλλά οι ψεκαστήρες δεν λειτουργούν κανονικά».
  Αυτό είναι ένα ζήτημα μειωμένης απόδοσης και είναι συχνά το αποτέλεσμα μιας αλλαγής στο περιβάλλον του συστήματος. Εάν τίποτα στο περιβάλλον δεν έχει αλλάξει, είναι καιρός να ελέγξετε τις βαλβίδες για σωστή τοποθέτηση, να ελέγξετε τα φίλτρα για βουλώματα και να ελέγξετε για διαρροές αναρρόφησης (ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το να τυλίξετε πλαστικό περικάλυμμα γύρω από σωληνώσεις, εξαρτήματα ή βαλβίδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε για διαρροές αέρα – εάν υπάρχει διαρροή, το πλαστικό θα σφίξει)
 • «Η αντλία λειτουργεί, αλλά δεν βγαίνει νερό».
  Αφού βεβαιωθείτε ότι η αντλία είναι γεμάτη, αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών προβλημάτων, από μια βαλβίδα που δεν είναι ανοιχτή, ένα φράξιμο σε ένα φίλτρο ή μια διαρροή αναρρόφησης, έως μια κατεστραμμένη ή φθαρμένη τσιμούχα ή θήκη. Ξεκινήστε με μια καλή επιθεώρηση των εξαρτημάτων αναρρόφησης. Υπολογίζουμε ότι πάνω από το 80% όλων των προβλημάτων αντλίας είναι στην πλευρά της αναρρόφησης.
 • «Το νερό βγαίνει και μετά φεύγει. Μετά βγαίνει…»
  Εάν αυτό είναι το πρόβλημα, ο πελάτης αντιμετωπίζει υπερτάσεις ή κύκλους ροής. Όπως και με τα προηγούμενα ζητήματα, ελέγξτε πρώτα την πλευρά αναρρόφησης της αντλίας, ξεκινώντας από την πηγή νερού. Μερικές φορές βλέπουμε υπερτάσεις όταν μια ποδοβαλβίδα δεν είναι πλήρως βυθισμένη ή έχει φράξει από συντρίμμια.
 • «Το μοτέρ απλά κάθεται εκεί και βουίζει».
  Σε αυτήν την περίπτωση, ο άξονας και η πτερωτή ενδέχεται να μην περιστρέφονται ελεύθερα. Ελέγξτε το πρώτα, εισάγοντας ένα κλειδί στην υποδοχή του κλειδιού και περιστρέφοντας τον άξονα του κινητήρα. Εάν δεν μπορείτε να απελευθερώσετε τον άξονα, μπορεί να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε την αντλία για να την καθαρίσετε. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι θέμα τάσης, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί με ένα βολτόμετρο.
 • „Όταν ανοίγω την αντλία, δεν συμβαίνει τίποτα.“
  Πρώτα βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος και η αντλία είναι συνδεδεμένη στην πρίζα (έχει συμβεί στους καλύτερους από εμάς!). Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι θέμα τάσης, οπότε είναι καλύτερο να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ή να πάει την αντλία σε ένα συνεργείο επισκευής.
 • «Η αντλία λειτουργεί για λίγο και μετά σταματά και μετά ξεκινά ξανά».
  Όταν ο κινητήρας κινείται, το πρόβλημα μπορεί να είναι ηλεκτρικό, ο ελεγκτής αντλίας (ρελέ εκκίνησης αντλίας) ή πιθανώς ένας πλωτήρας ή ένας χειροκίνητος διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόβλημα εκεί, πιθανότατα θα χρειαστείτε βοήθεια από έναν ηλεκτρολόγο ή μια μονάδα επισκευής.

Μέτρα ασφαλείας
Φυσικά, κατά την επισκευή συστημάτων, να θυμάστε την ασφάλεια. Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε εργαλείο, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για σωστή χρήση. ΠΑΝΤΑ να απενεργοποιείτε τον διακόπτη για να δουλέψετε σε μια αντλία. (Ορισμένοι έλεγχοι αντιμετώπισης προβλημάτων απαιτούν την ενεργοποίηση της αντλίας, επομένως βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι ασφαλής πριν από την εργασία. Φροντίστε να απενεργοποιήσετε ξανά τον διακόπτη αν το πρόβλημα παραμένει.) ΠΟΤΕ μην εξετάζετε, μην κάνετε αλλαγές καλωδίωσης ή αγγίζετε τον κινητήρα πριν αποσυνδέσετε το ηλεκτρική τροφοδοσία. Τα θερμικά προστατευτικά υπερφόρτωσης επαναφέρονται αυτόματα και μπορούν να κλείσουν το ηλεκτρικό κύκλωμα χωρίς προειδοποίηση.

Η Munro ιδρύθηκε το 1965 και είναι κορυφαίος κατασκευαστής αντλιοστασίων, φυγοκεντρικών και υποβρύχιων αντλιών, χειριστηρίων αντλιών, βαλβίδων, εξαρτημάτων και αξεσουάρ. Κατεβάστε έναν πλήρη οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων 11 σελίδων με λίστες εργαλείων, εικόνες, γραφήματα, διαγράμματα ροής και άλλα εδώ.

αντλία

Θέλετε να μιλήσετε με συναδέλφους επαγγελματίες φροντίδας γκαζόν και τοπίου σχετικά με τις αντλίες και τις προμήθειες άρδευσης; Λάβετε μέρος στη συζήτηση στο δικαστήριο στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar