Αειφορία: Άρδευση & Εξοικονόμηση Νερού

10
Αειφορία: Άρδευση & Εξοικονόμηση Νερού
image_pdf

ντοΤο OVID-19 έχει αλλάξει τις οπτικές γωνίες των καταναλωτών με απροσδόκητους τρόπους. Οι οικιστικοί πελάτες έχουν αναλύσει τους εξωτερικούς χώρους διαβίωσής τους και έχουν προχωρήσει σε βελτιώσεις. Αναζήτησαν επίσης τρόπους για να περιορίσουν τους προϋπολογισμούς λόγω των οικονομικών επιπτώσεων. Με αυτό, η βιωσιμότητα έχει γίνει ένα καυτό θέμα—όχι μόνο η εξοικονόμηση περιβάλλοντος, αλλά και η εξοικονόμηση κόστους.

Στην Conserva, μια εταιρεία άρδευσης που ιδρύθηκε αποκλειστικά με βάση την αρχή της εξοικονόμησης νερού, στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα απλό πρόγραμμα στους πελάτες μας για να μειώσουν τη σπατάλη νερού και να εξοικονομήσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς τους. Αυτό το κάνουμε μέσω μιας διαδικασίας ελέγχου, που ονομάζεται «Βαθμολογία αποτελεσματικότητας συστήματος». Από την έκδοση δικαιόχρησης του μοντέλου μας το 2017, η Conserva Irrigation έχει βελτιώσει την απόδοση του νερού σε δεκάδες χιλιάδες υπάρχοντα συστήματα καταιονισμού σε 26 πολιτείες. Να τι μάθαμε.

Κατάδυση στο νερό

Όταν η ευκολία του αυτοματισμού και του γλυκού νερού συνδυάζονται, υπάρχει μεγάλη τάση για σπατάλη. Τα περισσότερα συστήματα άρδευσης τοπίου είναι προγραμματισμένα να ποτίζουν αυτόματα δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες. Οι χρόνοι τρεξίματος συχνά βασίζονται περισσότερο στην «αίσθηση του εντέρου» παρά στην επιστήμη και σπάνια προσαρμόζονται στις εποχικές ανάγκες των φυτών σε νερό.

βιωσιμότητα, εξοικονόμηση νερού

Ένας τεχνικός με την Conserva Irrigation ελέγχει έναν αποτροπή αντίστροφης ροής, ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας για τα συστήματα άρδευσης. Η Conserva ελέγχει τα υπάρχοντα συστήματα καταιωνιστήρων με „Βαθμολογία απόδοσης συστήματος“. (Φωτογραφία: Conserva Irrigation)

Αυτή η νοοτροπία „ρυθμίστε το και ξεχάστε το“, με συστήματα που λειτουργούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, οδηγεί σε ελάχιστη επίβλεψη και σπατάλη νερού. Προσέξτε τα σπασίματα στη γραμμή και θα έχετε την τέλεια καταιγίδα για τα απόβλητα γλυκού νερού. Στην πραγματικότητα, τα νοικοκυριά των ΗΠΑ σπαταλούν πάνω από ένα τρισεκατομμύριο γαλόνια νερού κάθε χρόνο και 1,5 δισεκατομμύρια γαλόνια καθημερινά απώλειες άρδευσης μόνο. Σαφώς, η άρδευση είναι μια περιοχή που έχει άμεση ανάγκη αποκατάστασης σε πολλά ακίνητα.

Στάσεις Καταναλωτή

Στις συναντήσεις πελατών, το μήνυμα «κάθε σταγόνα μετράει» πρέπει να καταχωρείται καθώς το νερό είναι τόσο σπάνιο και πολύτιμο. Σύμφωνα με τον Barron’s, σχεδόν το 70% των καταναλωτών των ΗΠΑ και του Καναδά πιστεύουν ότι είναι σημαντικό μια μάρκα να είναι βιώσιμη ή φιλική προς το περιβάλλον. Και Επιχειρηματική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ αναφέρει, «Οι καταναλωτές—ιδιαίτερα οι Millennials—δηλώνουν ολοένα και περισσότερο ότι θέλουν επωνυμίες που αγκαλιάζουν το σκοπό και τη βιωσιμότητα. Πράγματι, μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι ορισμένες κατηγορίες προϊόντων με ισχυρισμούς βιωσιμότητας παρουσίασαν διπλάσια ανάπτυξη από τα παραδοσιακά αντίστοιχά τους.»

Συνεχίζει, «Ωστόσο, ένα απογοητευτικό παράδοξο παραμένει στην καρδιά των πράσινων επιχειρήσεων: Λίγοι καταναλωτές που αναφέρουν θετική στάση απέναντι στα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και υπηρεσίες ακολουθούν το πορτοφόλι τους. Σε μια πρόσφατη έρευνα, το 65% δήλωσε ότι θέλει να αγοράσει εμπορικά σήματα με γνώμονα το σκοπό που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα, ωστόσο μόνο το 26% περίπου το κάνει πραγματικά».

Για να το ξεπεράσει αυτό, η Conserva έχει δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο όλες οι καταναλωτικές λύσεις που προσφέρουμε είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, έχουμε εξαλείψει τη δυνατότητα των πελατών της Conserva να επιλέγουν την αναποτελεσματική λύση. Πώς το κάνουμε να λειτουργήσει;

Βιώσιμη Τεχνολογία

Η βιώσιμη τεχνολογία στη βιομηχανία άρδευσης μπορεί να επιτευχθεί απλώς με τον καθορισμό των πιο αποδοτικών κεφαλών, ακροφυσίων και ελεγκτών, σε συνδυασμό με έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό. Τα συστήματα άρδευσης που πουλάμε χρησιμοποιούν ενημερωμένα εξαρτήματα υψηλής απόδοσης και αξιολογούνται επαγγελματικά. Ως αποτέλεσμα, γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούν 40 έως 60% λιγότερο νερό. Για τον πελάτη, αυτό εξοικονομεί έως και 60% σε μηνιαίο λογαριασμό νερού (δηλαδή έως και 33.000 γαλόνια νερού ανά μήνα ανά νοικοκυριό)!

Αλλά τελικά, καταλήγει στην καθιέρωση των βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης για βιώσιμα πρωτόκολλα πεδίου. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας στην Conserva μπορεί να πιστωθεί στην αποκλειστική μας διαδικασία ελέγχου των συστημάτων άρδευσης. Αυτό το System Efficiency Score (SES) βαθμολογεί την απόδοση νερού ενός συστήματος με βάση μια αριθμητική κλίμακα, επιτρέποντας στους πελάτες να κατανοήσουν πόσο νερό σπαταλούν τα παλιά τους συστήματα καταιονισμού. Ο έλεγχος περιγράφει επίσης ποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν για τη μείωση της κατανάλωσης νερού και τη μείωση των λογαριασμών νερού. Εφόσον η διαδικασία SES δικαιολογεί, ποσοτικοποιεί και δημιουργεί έσοδα από την εμπειρία για τον πελάτη, μπορούν πρώτα να αναπτυχθούν οι πιο αποτελεσματικές επιλογές εξοικονόμησης νερού.

Η εξοικονόμηση είναι σημαντική, για προφανείς λόγους, όταν εκτελείτε επισκευές τύπου διαλογής, όπως επιδιόρθωση πλευρικών και κύριας διαρροής ή αντικατάσταση σπασμένων κεφαλών. Αλλά εξίσου σημαντική, κατά τη γνώμη μας και όπως υποδεικνύουν οι περιπτωσιολογικές μελέτες μας, είναι η αντικατάσταση παλαιών ακροφυσίων VAN με υψηλής απόδοσης ακροφύσια ψεκασμού Toro Precision™ (PSN). Αυτή η εναλλαγή ακροφυσίων είναι τόσο απλή (οραματιστείτε να αλλάξετε έναν λαμπτήρα LED με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως), ωστόσο ο άμεσος και μακροπρόθεσμος αντίκτυπος είναι εκπληκτικός. Η Conserva προωθεί τη μέση εξοικονόμηση πόρων ώστε να ευθυγραμμιστεί με τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή του 35%, ωστόσο οι πρακτικές δοκιμές πεδίου έχουν οδηγήσει σε πολύ υψηλότερη εξοικονόμηση. Σε μια μελέτη περίπτωσης από τέσσερις Πιστοποιημένους Ελεγκτές Άρδευσης Τοπίου στην πόλη Cary, NC, η πράξη της ανταλλαγής «καλών» ακροφυσίων VAN με ακροφύσια Toro PSN υψηλής απόδοσης οδήγησε σε συνολική εξοικονόμηση 53%. Αυτό είναι ένα σύστημα σε μια πόλη σε ένα κράτος σε ένα έθνος. Φανταστείτε τον αντίκτυπο εάν αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Πέρα από τις επισκευές τύπου triage και την εναλλαγή των ακροφυσίων, εστιάζουμε στη συνολική σχεδίαση και διάταξη του συστήματος. Συχνά η ιδιοκτησία του πελάτη αλλάζει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου (τοπία κρεβάτια, hardscapes κ.λπ.), αλλά το σύστημα άρδευσης δεν επανασχεδιάζεται ανάλογα. Αυτό οδηγεί σε κακή κάλυψη των φυτών, ή χειρότερα, σε ενεργές κεφαλές καταιονισμού παγιδευμένες κάτω ή πίσω από φυτά και κατασκευές. Η διαδικασία SES μας εντοπίζει αυτά τα ζητήματα και δημιουργεί διάλογο για τις απαραίτητες αλλαγές σχεδιασμού.

Μια άλλη σημαντική πρακτική είναι η κατάργηση των απλών χρονομετρητών καταιονισμού και η εγκατάσταση έξυπνων ελεγκτών που βασίζονται στις καιρικές συνθήκες. Τα απλά χρονόμετρα ποτίζουν κάθε ζώνη τον ίδιο χρόνο κάθε προγραμματισμένη ημέρα, ανεξάρτητα από την εποχή ή τον καιρό. Οι έξυπνοι ελεγκτές έχουν ενσωματωμένα ιστορικά δεδομένα καιρού, συγχρονίζονται με τοπικούς μετεωρολογικούς σταθμούς για ζωντανές καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο και έχουν δυνατότητες πρόβλεψης προς τα εμπρός που «καθοδηγούν» τα συστήματα να μην εκτοξεύουν νερό όταν πλησιάζει «ελεύθερη» βροχόπτωση. Οι έξυπνοι ελεγκτές, όταν εγκατασταθούν και προγραμματιστούν σωστά, μπορούν να αποφέρουν επιπλέον εξοικονόμηση νερού 20% έως 30%.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι έχουμε μια επιλογή. Μπορούμε να αποδεχτούμε το status quo μιας βιομηχανίας με εκατομμύρια κακοσχεδιασμένα και συντηρημένα συστήματα που σπαταλούν περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια γαλόνια την ημέρα. Ή, μπορούμε να ξανασκεφτούμε τον σκοπό μας στην επιχείρηση και να προωθήσουμε την αλλαγή.

βιωσιμότητα, εξοικονόμηση νερούΟ Jundt είναι ο Ιδρυτής, Αντιπρόεδρος και Brand Leader του Conserva Irrigation, μια εταιρεία άρδευσης που ιδρύθηκε στις αρχές της εξοικονόμησης νερού. Ως ηγέτης της επωνυμίας, η Jundt οδηγεί τις συνολικές προτεραιότητες και την εστίαση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών υπηρεσιών, των διαδικασιών πωλήσεων, των στρατηγικών συνεργασιών και άλλων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το να γίνετε Συνεργάτης Franchise της Conserva Irrigation, επισκεφθείτε irrigationfranchise.com.

Έχετε κάποιο σχόλιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια παρακάτω ή στείλτε ένα e-mail στον Συντάκτη στη διεύθυνση [email protected].

Θέλετε να μιλήσετε για τη συντήρηση του τοπίου με συναδέλφους επαγγελματίες φροντίδας του γκαζόν και του τοπίου; Λάβετε μέρος στις συζητήσεις στο Φόρουμ Συντήρησης Τοπίου στο www.expired-link.com.

Schreibe einen Kommentar